ep desayuno informativoeuropa presspresidentela cnmv 20170425102803
EUROPA PRESS

El president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Sebastià Albella, ha assegurat aquest dijous que l'organisme es troba "reflexionant" sobre si caldria regular les monedes digitals i els seus productes relacionats, més enllà de fer advertències sobre aquest tipus d’actius.

Segons l'opinió del president del supervisor dels mercats espanyols, l'activitat de la CNMV és "molt intensa" en matèria de trucades d'atenció i advertències, però ha reconegut que actualment es troben avaluant si fer "alguna cosa més", tant en matèria de moneda digital com pel que fa als 'xiringuitos financers'.

"A la CNMV tenim una activitat molt intensa de trucades d'atenció i advertències i estem fent una reflexió sobre si fins i tot hem de fer alguna cosa més (...) és un tema molt viu que causa veritables tragèdies personals", ha indicat.

De fet, la CNMV es troba treballant conjuntament amb el Banc d'Espanya en l'estudi d'aquest tipus d'actius per tal d'examinar si cal fer propostes reguladores al respecte.

"És un assumpte que ens preocupa molt", ha admès Albella durant l'acte de lliurament del premi Antonio Moreno Espejo de Periodisme, que reconeix els treballs periodístics que han destacat pel foment de la integritat i la transparència del mercat de valors.

"CRUCIAL RELLEVÀNCIA" DE L'EDUCACIÓ FINANCERA

Durant la seva intervenció, Albella també ha ressaltat que l'educació financera és un assumpte de "crucial rellevància", doncs, al seu parer, considera necessari fer més esforços en aquesta matèria "la manera d'evitar que moltes de les situacions" que es van produir durant la crisi "es tornin a produir".

Antonio Moreno Espejo va formar part de la CNMV des de la seva creació a finals dels anys vuitanta fins a la seva prematura defunció al gener de 2017 als 52 anys. Des de 2002, l'economista va ser director d'Autorització i Registre d'Entitats de la CNMV.

Noticias relacionadas

contador