biden annonce un accord historique sur son plan d investissement

L'allau de regulacions que s'acosten al mercat de les criptomonedes és un element d'incertesa addicional per a uns actius que han patit de valent durant el primer mes d'any. En concret, els experts apunten als passos que puguin fer els EUA en un o diversos corpus legals per lligar en curt aquesta indústria. I s'escruta amb atenció especial qualsevol senyal que indiqui quin camí adoptarà la primera potència mundial, en un moment en què el 40% d'operacions es produeixen durant les hores de Wall Street. Se sap que és imminent i de mica en mica se'n van coneixent els detalls.

L'última hora en aquest front passa perquè la Casa Blanca no prendrà cartes a l'assumpte directament, com s'havia especulat anteriorment. En canvi, emetrà una ordre executiva, molt probablement al febrer, que encarregarà a les agències federals la regulació dels actius digitals com el bitcoin i altres criptodivises com una qüestió de seguretat nacional, segons explica Barron's, citant una font "familiaritzada amb el pla de la Casa Blanca".

El memoràndum de Biden assignaria a algunes entitats governamentals l'estudi de les criptomonedes, les stablecoins i els tokens no fungibles (NFT) amb l'objectiu de desenvolupar un marc regulador viable. Les agències governamentals relacionades tindran de tres a sis mesos per presentar propostes. L'ordre esmentada podria donar lloc a altres mesures si el president dels Estats Units, Joe Biden, ho considera necessari.

Els experts esperen que aquestes informacions mantinguin la sensació de muntanya russa a les monedes criptogràfiques. Vaticinen un impacte a curt termini, que serà més o menys negatiu, mentre que a llarg termini acabarà sent alcista, perquè "podria donar als actius un segell d'aprovació i podria reduir la competència en un mercat on es pot crear una nova 'moneda' de la nit al dia", expliquen els analistes de RaboBank.

"Totes dues coses són lògiques. Tot i això, també ho és l'escrutini de tot el que fa la criptografia i la imposició de taxes a cada transferència, cosa que significa que no podrà operar a l'escala necessària per sorgir com un rival quotidià de la moneda fiduciària recolzada per l'Estat i els seus sistemes de pagament més eficients i sense impostos", assenyalen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador