ep stephan ducharme
EUROPA PRESS - Archivo

Les vendes netes de DIA al segon trimestre van augmentar un 6,3%, fins als 1.800 milions d'euros, mentre que les vendes comparables van registrar un increment del 15%, amb tots els mercats per primer vegada en positiu des del quart trimestre de 2016. La companyia ha rebut aquestes notícies amb alces importants del 7% en borsa.

Dia

  • 0,01€
  • 4,76%

DIA ha explicat a aquests resultats "reflecteixen els progressos duts a terme l'últim any (...). Els elements clau d'aquests resultats deriven de les iniciatives de transformació dutes a terme, com són la millora de les operacions de la cadena de subministrament i botigues que ha facilitat la potenciació de l'oferta de frescos, mentre que l'expansió de les vendes online ha aconseguit el doble de la xifra de vendes comparat amb el primer trimestre", ha assenyalat Stephan DuCharme, conseller delegat de l'empresa

"La combinació d'aquestes capacitats potenciades juntament amb l'atractiu de la nostra oferta de proximitat, ha fet que DIA sigui i s'hagi mantingut com el proveïdor de confiança a mesura que les restriccions del confinament se suavitzen als mercats en els quals opera el grup", ha afegit DuCharme.

El conseller delegat de DIA ha explicat que, "amb nivells del 10% de Like-for-Like (vendes comparables) a nivell grup durant juny després de mesos marcats per nivells excepcionals aconseguits durant el confinament, des de DIA esperem que el desplegament accelerat de les principals iniciatives de transformació, inclosa l'optimització de l'assortiment, tingui un impacte positiu que es vegi reflectit en el futur".

PER ZONES GEOGRÀFIQUES

A Espanya, les vendes netes augmenten un 15,9% en el segon trimestre i les vendes comparables, un 20%. La companyia ha dit que al nostre país continua la tendència positiva iniciada en el primer trimestre, una vegada han disminuït les restriccions del confinament.

A Portugal, les vendes netes augmenten un 8,3% i les vendes comparables, un 9,2%. DIA ha explicat que els resultats en vendes comparables es basen en les mesures de transformació locals implementades.

Al Brasil, les vendes netes cau un 10,3% al segon trimestre per l'efecte divisa, mentre que les vendes comparables pugen un 14,7%.

A l'Argentina, les vendes netes cauen un 16,4% en el segon trimestre per l'efecte divisa (devaluació del 33% del pes argentí) i les vendes comparables pugen un 4%.

Les vendes en el primer semestre del conjunt del grup han millorat un 2,1%, fins als 3.515 milions des dels 3.444 milions. Les vendes comparables han pujat un 8,7%. DIA publica els seus resultats complets el segon trimestre el 6 d'agost.

Noticias relacionadas

contador