ep recurso de oryzon genomics
ORYZON GENOMICS - Archivo

Oryzon Genomics ha anunciat avui que ha rebut l'aprovació de l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) per un procediment d'urgència per dur a terme un assaig clínic de Fase II amb vafidemstat amb malalts greus de COVID-19.

L'estudi, denominada Escape, és un Assaig de Fase II, obert, aleatoritzat, de dos braços de tractament, per tal d'avaluar l'eficàcia i la tolerabilitat del tractament combinat de vafidemstat amb el tractament estàndard utilitzat als hospitals, per a evitar la progressió a Síndrome de Destret Respiratori Agut (ARDS per les inicials en anglès).

Al principi està previst incloure 20 pacients en cada braç de l'assaig. Inicialment hi participaran dos hospitals, H. Vall d'Hebron i H. de la Mar, tots dos a Barcelona, i es preveu que puguin incorporar-se més centres si és necessari.

Carlos Buesa, president i director executiu de Oryzon, ha comentat: “És sabut que nosaltres no estàvem treballant en aquesta àrea terapèutica. Hem fet aquest pas endavant per responsabilitat amb els nostres conciutadans; en aquests moments tan difícils per a la salut de moltes persones no podíem deixar d'intentar contribuir a una possible solució.

"Tot i que és inusual en aquestes notes corporatives, volem agrair públicament l'assessorament i la fantàstica disposició que hem rebut de l'AEMPS i dels Caps de Servei de diversos Hospitals espanyols que ens han permès en un temps rècord dissenyar un protocol amb un enorme sentit científic. Si els resultats d'aquest estudi resulten encoratjadors, podríem incrementar ràpidament el nombre de pacients que hi participen.”

Noticias relacionadas

contador