astrazeneca soumet a l ue une demande pour une usine de vaccins aux pays bas 20210411183427

AstraZeneca se'n va de compres. La companyia britànica ha tancat aquest dimecres la compra de Caelum, empresa especialitzada en el tractament de l'amiloïdosi AL, una malaltia rara que actualment afecta unes 20.000 persones als EUA, França, Alemanya, Itàlia, Espanya i Regne Unit.

  • 121,26£
  • 0,85%

L'operació ha estat executada a través de la filial de la britànica, Alexion, que ha adquirit totes les accions de Caelum per 500 milions de dòlars.

Marc Dunoyer, conseller delegat d'Alexion, ha reconegut que hi ha "una necessitat urgent de crear nous tractaments per a aquesta malaltia", en referència a l'amiloïdosi AL. A més, ha postil·lat que el tractament té "el potencial de perllongar la vida dels pacients".

Aquesta no és la primera vegada que es creuen els camins de Caelum i Alexion. El 2019, la filial d'AstraZeneca va adquirir una participació minoritària de la primera. La companyia busca així reforçar la seva àrea dedicada a les malalties rares, raó per la qual va crear Alexion, empresa basada a Boston (EUA) però amb presència en més de 50 països.

contador