ep trabajadores chinos en una fabrica textil de suzhou
CHINA DAILY CHINA DAILY INFOR - Archivo

L'activitat del sector manufacturer de la Xina ha deixat de caure el mes de maig, després de les caigudes rècord registrades per les mesures de confinament imposades per frenar la pandèmia de Covid-19, i ha ofert els seus primers símptomes d'expansió després del retorn gradual a la normalitat de les fàbriques del país, segons reflecteix l'índex de gestors de compres (PMI), elaborat per la consultora Caixin, que ha pujat fins als 50,7 punts des dels 49,4 d'abril.

Qualsevol lectura de l'índex PMI per sobre del llindar dels 50 punts bàsics implica expansió de l'activitat en el sector, mentre que un resultat inferior a aquest límit indicarà contracció.

De fet, segons l'enquesta, el final de les mesures de confinament i de les restriccions imposades durant els primers mesos de 2020, han permès l'increment més intens de la producció manufacturera de la Xina des de gener de 2011, tot i que les condicions de la demanda continuen sent febles a conseqüència, principalment, de la caiguda de comandes per a exportacions.

L'absència de noves comandes ha portat a les fàbriques xineses a la primera caiguda de les comandes pendents des de febrer de 2016, encara que la perspectiva de demanda feble també va fer que les empreses retallessin les plantilles novament al maig. Dit això, la taxa de pèrdua d'ocupació ha estat la més lenta dels quatre últims mesos.

"En resum, la producció manufacturera es va recuperar més ràpidament que la demanda a mesura que l'economia xinesa es va recuperar de l'epidèmia", ha assenyalat Wang Zhe, economista sènior de Caixin Insight Group, per a qui la feblesa de les exportacions lentes continua sent un gran llast per a la demanda causada per la propagació internacional del virus.

Noticias relacionadas

contador