• En una entrevista amb The New York Times, reitera la seva aposta per modernitzar el règim saudita
  • "No anem a reinterpretar l'Islam, anem a restaurar-lo als seus orígens", ha assenyalat
le-vice-prince-heritier-saoudien-mohamed-ben-salman

El príncep hereu de l'Aràbia Saudita, Mohammad Bin Salman, ha qualificat el líder suprem de l'Iran, l'aiatol·là Ali Khamenei, com "el nou Hitler de l'Orient Mitjà".

En una entrevista amb 'The New York Times' en què ha reiterat la seva aposta per modernitzar la societat saudita, una de les més conservadores i extremistes del món, Mohammad Bin Salman ha tornat a deixar ben clar que el seu màxim enemic és el règim persa, el seu principal rival a la convulsa regió de l'Orient Mitjà.

Ali Khamenei "és el nou Hitler d'Orient Mitjà. El que vam aprendre d'Europa és que l'apaivagament no funciona. No volem que el nou Hitler de l'Iran repeteixi el que va passar a Europa a l'Orient Mitjà", ha explicat Salman en una trobada amb Thomas L. Friedman, periodista especialitzat del rotatiu novaiorquès.

MODERNITZAR ARÀBIA SAUDITA

Salman, príncep hereu de tan sols 32 anys, ha reiterat la seva aposta per modernitzar l'Aràbia Saudita, un dels països més hermètics del món, on fins ara ha imperat el wahhabisme, un corrent extremista de l'Islam que ha estat la 'llavor' del radicalisme de molts musulmans durant els últims anys.

Però Salman ha tornat a explicar que el seu objectiu és modernitzar l’Aràbia Saudita i governar per als joves, ja que el 70% de la població saudita té menys de 30 anys. "No anem a reinterpretar l'Islam, anem a restaurar-lo als seus orígens, i les nostres millors eines són les pràctiques del Profeta i la vida diària a l'Aràbia Saudita abans de 1979", ha explicat Bin Salman.

El príncep hereu ha recordat que durant aquesta època hi havia teatres musicals al país, als quals podien acudir homes i dones, hi havia respecte pels cristians i jueus d'Aràbia. "La primera jutge comercial de Medina va ser una dona", ha destacat a l'entrevista. Un canvi radical davant dels que han dirigit Aràbia Saudita durant les últimes dècades.

Noticias relacionadas

contador