• S'incrementen les maniobres militars en la península de Corea
cbcoreanorteeeuu

El ministre d'Exteriors nord-coreà, Ri Yong Ho, ha alertat que el president d'Estats Units, Donald Trump, "ha encès la metxa de la guerra" amb Corea del Nord, segons ha recollit aquest dimecres l'agència de notícies russa TASS.

"Amb les seves declaracions llunàtiques i bel·licoses en l'ONU es podria dir que Trump està prenent la metxa de la guerra en la nostra contra", ha manifestat *Ri. "Resoldrem aquest assumpte, però amb una pluja de foc, no amb paraules", ha afegit el ministre.

Les declaracions s'han produït després que les autoritats nord-americanes posés sota sospita a quatre embarcacions destinades a portar mercaderia a Corea del Nord i que el Consell de Seguretat de Nacions Unides prohibís la circulació d'altres quatre vaixells, en compliment de les últimes rondes de sancions adoptades.

La delegació nord-americana davant l'ONU, a l'espera de més recerques, creu que aquests casos "requereixen un major estudi de les parts i que els remetran a la comissió (de sancions) una vegada que acabi el procés".

MOVIMENTS MILITARS

L'escalada del conflicte en la península de Corea prossegueix, amb maniobres militars per part dels EUA i Corea del Sud. Després que transcendís la notícia que Pyongyang prepara un míssil de llarg abast que podria aconseguir la costa oest dels EUA, Washington ha decidit fer una exhibició de múscul militar amb dos bombarders que han sobrevolat la península.

Els dos bombarders B-1B van ser acompanyats per dues caces F-15K dels militars sud-coreans després d'abandonar la seva base a Guam, segons el cap d'Estat Major Conjunt del sud en un comunicat de premsa que recull Reuters.

Després d'entrar a l'espai aeri sud-coreà, els dos bombarders van dur a terme simulacres de míssils aire-terra en aigües de la costa oriental de Corea del Sud. Després, van volar sobre les aigües que separen la península i la Xina per repetir l'exercici. L'exèrcit sud-coreà ha assenyalat que la maniobra és part d'un exercici regular per reforçar les defenses militars i també mostrar l'aliança entre Washington i Seül.

contador