en-chine-kim-jong-un-prone-un-second-sommet-productif-avec-trump

Els informes d'intel·ligència dels EUA reporten que el líder de Corea del Nord, Kim Jong Un, es troba en estat greu després d'una cirurgia, segons un funcionari nord-americà amb coneixement directe, citat per la cadena CNN.

En aquest sentit, el diari sud-coreà 'Daily NK', especialitzat en assumptes de Corea del Nord, ha apuntat que Kim es trobava en tractament després d'haver-se sotmès a una operació cardiovascular el 12 d'abril.

"Kim havia sofert una inflamació dels vasos sanguinis que li afectaven el cor des del mes d'agost passat, però la seva condició va empitjorar després que fes diversos viatges recentment a la muntanya Paektu", ha publicat aquest diari, citant una de les seves fonts.

La intervenció de Kim, ha afegit, s'ha pogut produir també per les causes derivades dels seus mals hàbits alimentaris i de salut, així com per un "excés de treball".

Per part seva, les autoritats de Corea del Sud han preferit esperar de moment i no han fet comentaris sobre aquest tema.

L'última vegada que Kim va fer acte de presència pública va ser l'11 d'abril. Quatre dies més tard es va especular sobre el seu estat de salut després que no fos present a la festa més important del país, la del 15 d'abril, quan es commemora l'aniversari del naixement del pare fundador de Corea del Nord, Kim Il Sung, el seu avi.

Noticias relacionadas

contador