ep imagen de recurso de una bandera china
Jörg Carstensen/dpa - Archivo

El banc central de la Xina no està planejant gaire més estímul per al país a mesura que la seva economia es recupera del xoc del coronavirus, segons ha declarat el mateix regulador econòmic.

"Es van prendre mesures econòmiques i polítiques (algunes recents) en resposta al brot de coronavirus, i quan van haver fet la seva missió, es van retirar", va dir el divendres Guo Kai, subdirector del departament de política monetària del Banc Popular de la Xina, segons la traducció de la 'CNBC' dels seus comentaris en mandarí.

Com a exemple, va assenyalar dos programes de préstecs especials per un valor combinat de 800 mil milions de iuans, que havien dut a terme els seus respectius propòsits de donar suport a la producció de subministraments mèdics i la represa del treball.

"Durant la pròxima meitat de l'any, l'economia tornarà a la normalitat, i el paper de la política monetària tradicional pot normalitzar-se", va dir Guo a la roda de premsa. "Hem entrat en un estat més normal".

Durant els primers tres mesos de l'any, l'economia de la Xina es va contreure un 6,8%, quan més de la meitat del país va allargar el tancament de les vacances de l'Any Nou Lunar almenys una setmana al febrer, en un esforç per limitar la propagació de la Covid-19. La malaltia va sorgir a finals de l'any passat a la ciutat xinesa de Wuhan.

Noticias relacionadas

contador