guerra comercial portada nueva banderas china eeuu

El president dels EUA, Joe Biden, ha reiterat la intenció d'avaluar la retirada dels aranzels dels EUA a les exportacions xineses. Durant una conferència de premsa amb el primer ministre japonès, Fumio Kishida, en el marc de la seva visita al Japó, va dir que estava sospesant la possibilitat de retallar els aranzels als productes xinesos

El president nord-americà ha indicat que està pensant a reduir els aranzels específics i que ho discutirà amb la secretària del Tresor, Janet Yellen, quan torni d'Àsia. "Nosaltres no vam implementar cap d'aquests aranzels; ho va fer el govern anterior", ha insistit.

La majoria dels aranzels imposats pel seu predecessor, Donald Trump, han estat mantinguts per l'administració de Biden. No obstant això, amb la inflació al punt més alt en quatre dècades, el president ha estat pressionat per certs economistes, membres del Congrés i la Cambra de Comerç dels Estats Units perquè els disminueixi o els elimini.

Durant la primera jornada de la seva visita al Japó per llançar un pla per a un compromís econòmic més gran dels Estats Units amb l'Indo-Pacífic, va afirmar que estaria disposat a utilitzar la força per defensar Taiwan, cosa que va provocar l'agraïment de l'illa democràtica i autogovernada, però les fortes crítiques de la Xina.

Quan se li va preguntar en una roda de premsa conjunta amb el primer ministre japonès si els Estats Units estarien disposats a defensar Taiwan si fos atacat, Biden va respondre: "Sí".

"Aquest és el compromís que assumim", va dir Biden. "Estem d'acord amb la política d'una Xina. La signem. Tots els acords que l'acompanyen [es van fer] a partir d'aquí. Però la idea que això es pot prendre per la força, simplement no és apropiada".

Noticias relacionadas

contador