cbrepsol32

La mitjana mòbil de 200 sessions genera amb freqüència senyals falsos, tant a l'alça com a la baixa, però en el cas que ens ocupa ho està fent d'allò més bé.

BP

  • 5,25£
  • -0,29%
  • 165,89$
  • 0,37%
  • 14,72€
  • -1,90%

A la vista del gràfic diari dels títols de Repsol dóna la sensació de voler atacar, més aviat que tard, els màxims anuals als 14,785 euros. La mitjana mòbil simple de 200 sessions s'utilitza al llarg de la història com un indicador que ens diu que quan els preus de qualsevol subjacent cotitzen per sobre és perquè els preus es troben dins d'una tendència alcista i si ho fa per sota, dins d'una tendència baixista. Si us sóc sincer, aquesta falla molt i genera senyals erràtics tant a l'alça com a la baixa en moltíssimes ocasions. No està malament per fer-se una idea ràpida i general de la situació en què es troba el subjacent en qüestió però poc més. Operar només basant-se en ella té molt risc. Al meu entendre la MM200 setmanal és molt més fiable.

Ara bé, de vegades (les menys) aquesta actua amb precisió màxima com és el cas que ens ocupa. Observeu els impecables rebots en els títols de Repsol a principis de juliol i a finals d'agost. Hi han estat dos els suports, al tick, i des d'aquí els preus han sortit amb renovada energia a l'alça. Després és evident que la MM200 diària està actuant d'allò més bé en Repsol. Arribats a aquest punt tot fa pensar que el títol podria atacar en qualsevol moment els màxims anuals (14,785) i per sobre tindria el camí lliure fins a nivells de preus propers als 16 euros, els màxims de 2015.

Gràfic diari - Repsol

Noticias relacionadas

contador