semiconductorescbpp1

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSM), amb seu a Taiwan, és el fabricant de semiconductors més gran del món i entre els seus principals clients destaquen Apple, AMD (AMD), Broadcom, MediaTek, Nvidia, Qualcomm, Micron i una llarga etcètera.

  • 840,30€
  • -1,42%
  • 846,46$
  • 0,73%
Análisis Técnico
S1
90
S2
125.78
R1
142.20
R2
142.20
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

El fabricant taiwanès TSM fabrica la meitat dels xips del món mentre que el seu major competidor, Samsung, tan sols s'encarrega d'un de cada set. TSM fabrica els semiconductors per encàrrec d'altres empreses i en situacions d'alta demanda i disrupcions en la cadena de subministrament, com succeeix a l'actualitat amb l'escassetat de xips a nivell global, prioritza els seus millors clients, sent-ne Apple el primer de la llista.

Tècnicament el tenim en un moment de mercat d'allò més interessant. Es tracta d'un valor amb un suport molt clar i efectiu al nivell dels 107,50 dòlars. Aquí ha rebotat al març, maig, agost i en aquest mes. Cosa que ens deixa molt clar on és el suport que cal respectar en tot moment. De la qual cosa es dedueix que, si hi ha un moment per llançar-se a la piscina en el valor, ha de ser ara. Als nivells de preus més propers possibles al suport dels 107,50-108 dòlars, amb una ordre de prou pèrdues en preus de tancament setmanal per sota dels 107 dòlars.

A priori el llarg desplaçament lateral del valor des de març (fase de reacció) està servint perquè aquest corregeixi/dreni els excessos previs. Només que en lloc de fer-ho amb caigudes més o menys profundes ho està fent consumint temps, o el que és el mateix desplegant un ampli moviment lateral.

tsm141021

Gràfic setmanal de Taiwan Semiconductor (TSM)

contador