• Els nivells de sobrevenda setmanals són similars al del Brexit
broker700

Tot i les caigudes d'aquest dimarts (-1,46% al pitjor moment) la veritat és que el tancament es va produir lluny dels mínims del dia i ens deixa les portes obertes, a més, a un imminent rebot. És clar, si la situació geopolítica ens ho permet.

El que tenim davant és una caiguda en l'IBEX 35 propera al 10% en quatre mesos. És a dir, si bé és cert que la correcció no és tan important en valor absolut (encara pugem un 9% en l'any i un 20% des dels mínims de desembre), la sensació és que les caigudes són molt més grans. I això és així perquè estan sent petites, amb els seus rebots intermedis, però contínues. I quatre mesos de moviment lateral-baixista esgoten la paciència de qualsevol.

Si mirem el gràfic en espelmes setmanals, el que tenim en aquest moment són lectures extremes de sobrevenda similars a les que teníem a finals de juny i principis de juliol de 2016 després de l'efecte Brexit. Des de llavors, l'IBEX 35 acumula una pujada del 35%. Això és al qual ens referim quan parlem del perill de mirar el mercat en el dia a dia. Al final passa que vam acabar perdent la perspectiva sobre on ens trobem i cap a on anem.

Si ens fixem només en el curt termini, el que tenim davant és un impecable canal baixista per on el preu s'està desplaçant durant els últims quatre mesos. La zona dels 10.180 punts (base del canal) està actuant com a suport, però tot i que el perforés podem dir que són molts els suports que conflueixen dins el rang de preus comprès entre els 9.980 punts (buit alcista del 16 de març) i el nivell dels 10.080 punts aproximadament, per on passa en aquest moment la MM20 diària.

Pel que fa a les resistències la més immediata la trobem en el buit baixista dels 10.444 punts, la part superior del canal baixista als 10.650 i, sobretot, als 10.758 punts (els màxims d'agost). Només per sobre dels 10.758 punts en preus de tancament podrem dir que es van acabar la caigudes i que, per tant, es donen les condicions per tornar als màxims anuals (11.184).

Noticias relacionadas

contador