ep presidentesacyr manuel manrique 20190724150503
SACYR - Archivo
2,48€
  • -0,11€
  • -4,31%

Sembla qüestió de temps que s'ataqui la resistència que aquest presenta en els màxims de 2018: els 2,6280 euros. I per sobre, s'activaria un altre clar senyal de fortalesa que el pot acabar portant als 3,60 euros a mitjà-llarg termini (els màxims de 2015). Però anem pas a pas, a poc a poc, i el més important ara és que el suport dels 1,90-1,91 euros es respecti en tot moment.

I mentre ho faci, entendrem que no hi ha el més mínim senyal de debilitat per part del preu, de manera que la superació dels màxims de 2018 i la recerca de cotes més altes és qüestió de temps. És cert que l'ordre de prou pèrdues no pot ser un altre ara, que el dels 1,90 euros. Aquest és el que és, no oblideu que sempre ho posa el mercat i no l'inversor perquè sí. I a mesura que el títol segueixi escalant posicions ho anirem ajustant en funció del que ens vagi marcant el preu.

A finals de juliol vam conèixer que Sacyr va guanyar un 11% més durant el primer semestre de 2019. La constructora va registrar un benefici net de 80 milions d'euros entre gener i juny. Sacyr va disseccionar per àrees de negoci el seu acompliment durant aquest període: Concessions va créixer un 36% gràcies a la construcció, que va veure els seus ingressos disparats un 64% després de l'execució dels últims contractes adjudicats. El d'ingressos concessionals va repuntar un 19%, igual que el d'Enginyeria i Infraestructures pel "ritme de facturació dels projectes ubicats en diferents mercats estratègics". Entre aquests, Sacyr va destacar Uruguai, EUA, Itàlia, Colòmbia, Perú, Paraguai i la pròpia Espanya. L'EBITDA de Sacyr durant aquest període va ser de 315 milions, és a dir, un 32% més que l'any anterior. A més, el seu EBIT va escalar un 33% fins als 227 milions. Precisament, la constructora ha subratllat que el 77% de l'EBITDA ve d'actius concessionals "amb baix risc de demanda".

contador