bolsa-madrid-ibex-35
Reuters
11.075,40
  • 185,20
  • 1,70%

Cada vegada li costa més i més pujar al nostre índex. És normal, hi ha mal d'altura i la sobrecompra diària i setmanal llancen lectures extremes. I així és difícil seguir escalant posicions amb alegria.

Són ja moltes les setmanes en què estem parlant de l'impecable canal alcista dels últims mesos, canal la part alta (resistència) del qual passa en aquest moment pels aproximadament 9.700-9.750 punts. I és tal el cansament, la pèrdua de 'momentum' (o velocitat de creuer) que em costa de creure que puguem buscar aquestes resistències sense abans ajustar/drenar els últims excessos. Ja sabem que per seguir pujant els preus necessiten correccions.

Però és que, a més, en un gràfic setmanal de llarg termini és on millor observem el nivell on ens trobem. Hi ha una potencial i important zona de resistència en el rang dels 9.700-9.800 punts, per on passa la recta que uneix els màxims decreixents de maig de 2017 i gener de 2018. No es pot parlar en realitat de directriu baixista perquè aquesta només ho serà si té, almenys, tres punts de tangència. I de moment no els tenim. Però això no treu per negar la major i adonar-se que estem a les portes de resistències molt importants. Nivells que perfectament poden provocar una correcció de curt termini, una parada en el camí, sense que en realitat res canviï.

ibex230419
Gràfic setmanal de l'IBEX dels últims tres anys

Noticias relacionadas

contador