ep empleadosrepsol adquieren 246508 accionesla petroleraparteplanincentivos
REPSOL - Archivo

A finals de juliol, just abans de confessar-se davant el mercat, els títols de la nostra petroliera semblaven posar rumb al suport dels 13,10 euros: els mínims de desembre. Però abans d'atacar-los, va anunciar uns resultats que li van asseure molt bé a la cotització i rebotaven amb força. De manera que el nivell clau que cal vigilar l'anem a col·locar en nombres rodons als 13 euros.

De manera que, mentre no tanqui per sota en espelmes setmanals entenem que es donen les condicions per seguir escalant posicions, amb objectiu en la resistència dels 15 euros i per sobre els màxims històrics, als 16,40 euros. Mentre que, un tancament per sota, s'hauria d'interpretar com una oportunitat per obrir curts, amb objectiu a la base del potencial canal baixista, ara als 11,85 euros.

A finals de juliol, vam conèixer que Repsol va registrar un benefici net de 1.133 milions d'euros durant els sis primers mesos de 2019, enfront dels 1.546 milions que va obtenir durant el primer semestre de l'exercici anterior, xifra que implica una caiguda del 26,7% . Durant el mateix període de 2018, la petroliera va registrar una plusvàlua de 344 milions d'euros, després de tancar el maig de 2018 la venda de la seva participació en Naturgy. El benefici net ajustat, que mesura la marxa dels negocis i exclou l'efecte comptable del valor dels inventaris i els resultats específics, es va situar als 1.115 milions d'euros, lleugerament per sota dels 1.132 milions del període equivalent de 2018.

La petroliera va precisar que els resultats del primer semestre s'han obtingut en un context de preus de les matèries primeres inferiors als registrats entre gener i juny de 2018, amb marges internacionals de refinació "extraordinàriament baixos" i amb la producció de Líbia suspesa durant, pràcticament, la meitat del semestre, "cosa que mostra la capacitat de resiliència i creació de valor davant de qualsevol escenari".

contador