ep logo de asml en las oficinas de la empresa
ASML

La fase correctiva en ASML des dels màxims històrics continua intacta, però hem de saber que malgrat això parlem d'un valor alcista a llarg termini. Tot i caure un 28% des de màxims encara puja més d'un 200% des dels mínims del pitjor moment de la pandèmia.

  • 853,00€
  • -0,71%
Análisis Técnico
S1
493
S2
615.40
R1
678
R2
678
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

Vet aquí un bon exemple d'allò que de vegades comentem que un valor pot caure amb força sense deixar de ser alcista (a mitjà i llarg termini) per això. No ens enganyem, res no puja pels segles dels segles. I els excessos cal corregir-los/ajustar-los per poder continuar pujant. De la mateixa manera que en les tendències baixistes assistim als rebots més violents per després continuar retrocedint-se.

Però és que la caiguda d'ASML no és exclusiva d'aquest valor. La companyia continua sent tan magnífica com sempre i els darrers resultats van ser molt bons. Tant de bo el mercat fos tan fàcil com publicar bons resultats i que pugi l'acció. I al revés. La correcció ho és de tot el sector en bloc, ni més ni menys. El sector dels semiconductors (SOX) ha caigut amb força des dels màxims de principis d'any i ha arrossegat, com no pot ser altrament, tot el sector. Per exemple, el gegant Nvidia s'ha deixat un 40% a l'última correcció.

Tècnicament, l'únic on ens podem agafar a curt termini és al doble suport, que no doble sòl, al nivell de suport dels 556 euros. Doble sòl només serà si aquest confirmés als propers dies, amb comoditat i en preus de tancament, per sobre de la resistència dels 615,40 euros. En aquest cas tindríem figura de tornada amb objectiu de pujada mínim teòric als aprox. 680 euros. És a dir, si el títol està intentant construir un sòl de mercat des del qual reestructurar-se a l'alça és vital que el suport dels 556 euros aguanti.

Per algun costat cal començar en algun moment... oi?

asml090222
Gràfic diari d'ASML Holding (ASML)

Noticias relacionadas

contador