ep imagen del interior del palacio de la bolsa de madrid edificio de 1893
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

En els últims dies hem repetit una vegada i una altra que la zona de resistència de l'Ibex es trobava en els 9.950-9.960 punts, la part superior del canal alcista dels últims mesos. I aquí s'ha frenat en sec.

Análisis Técnico

Des que el nostre selectiu va saltar per sobre de la resistència dels 9.700 punts, ara suport, hem repetit una vegada i una altra que l'objectiu de pujada per al nostre índex es trobava en la part alta del canal alcista pel qual s'està desplaçant el preu des d'octubre: la zona dels 9.950-9.960 punts. I parlàvem també dels 10.000 punts com a zona de control clau en tractar-se, a més, d'una xifra rodona i psicològica. I cal reconèixer que el mercat no l'ha pogut fer millor, aquest dimecres va marcar un màxim en els 9.946 punts i des d'aquí ha començat la correcció. Tampoc cal posar el crit en el cel puix que es tracta d'una correcció mínima respecte a les pujades des dels mínims de dilluns de la setmana passada. Els mínims de la primera sessió de febrer es van marcar en els 9.361 punts i aquest dimecres estàvem a les portes dels 10.000 punts. És a dir, en menys de dues setmanes l'índex s'ha revaloritzat una mica més d'un 6%. I ara toca corregir els excessos (fase de reacció).

ibex130220
Gráfico diario del Ibex 35

Otro claro ejemplo de la reacción de este jueves lo podemos ver en BBVA, que también se ha frenado en seco en la parte alta del canal alcista por el que se está desplazando el título desde el pasado mes de agosto.

bbva2130220
Gráfico diario del BBVA

Noticias relacionadas

contador