bitcoin-cryptomonnaie-monnaie-virtuelle-par-btckeychain-via-flickr-cc-license-by

No hi ha molt a dir d'un subjacent que gairebé cada dia marca nous màxims històrics. El 2017 el bitcoin s'ha revalorat un 1.700%.

Com ja sabem, no hi ha molt a dir d'un subjacent que cotitza en 'pujada lliure' absoluta i que gairebé cada dia aconsegueix assolir cotes més i més altes. Dit això, no ens enganyem. Ningú sap molt bé el que passarà amb el bitcoin així com amb les monedes digitals. Les opinions són extremes, no hi ha punts intermedis. N’hi ha aquells que estan dient mesos i mesos que és una bombolla que acabarà punxant i valent gairebé zero (ja que el subjacent no té valor intrínsec) i altres que parlen de 50.000-60.000 dòlars per a finals de 2018 i fins i tot d'un milió de dòlars per al 2020. Els que aposten per la segona es recolzen en la idea que el bitcoin acabi sent acceptat com a mitjà de pagament, com un important actiu monetari a l'economia globalitzada del futur. D'antuvi el bitcoin capitalitza ja 285.000 milions de dòlars i el conjunt de totes monedes virtuals capitalitza ja a prop de 500.000 milions de dòlars.

I, tècnicament, no hi ha molt a dir, alcista i més alcista. Això no treu que, de tant en tant, assistim a fortes correccions contra tendència. Tal és l'envergadura de les pujades en el bitcoin que quan corregís cap a la zona dels 8.000 dòlars (no dic que ho hagi de fer) aquí no passaria res, simplement estaria recolzant-se en l’impecable directriu alcista que uneix els mínims creixents des del passat estiu. I per dalt, com es poden imaginar, no hi ha res.

Gràfic diari - Bitcoin (BTCUSD)

Noticias relacionadas

contador