cb barrick gold
2.318,70$
  • -1,55$
  • -0,07%

En teoria es donen les condicions perquè el 'metall preciós' tracti de rebotar-se al voltant dels actuals nivells de preu. En no fer-ho el pot portar a complicar-se la vida en excés.

Análisis Técnico
S1
1764
S2
1960
R1
2075
R2
2075
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

Si sou un assidu lector de la nostra pàgina sabreu que un servidor no és molt amic d'utilitzar la mitjana mòbil simple de 200 sessions (o MM200) ja que, en ocasions, falla molt. Aquesta mitjana se sol utilitzar com a referència per determinar d'una manera ràpida i senzilla si un subjacent està en tendència alcista o baixista. De manera que, a grans trets, si cotitza per sobre de la mitjana és que estem en una tendència alcista i si ho fa per sota, baixista. Tant de bo que tot fos tan senzill com això, oi? I els mercats són de tot menys fàcils. Però del que sóc un absolut convençut és de l'MM200 setmanal. Però segur que això ja ho sabeu.

Dit això, almenys al moment actual pot dir-se que aquesta mitjana, l'MM200 diària, està funcionant força bé com a suport en l'or. Dilatacions dels preus a part, aquesta està funcionant com a suport des de finals de 2018 i especialment des de març de 2020. De manera que sembla que el preu està tractant d'agafar-se de nou a aquesta mitjana com a suport. La veritat és que la tendència de l'or segueix sent alcista a mitjà i llarg termini tot i les últimes caigudes, però el que no tindria cap sentit és que el suport que presenta en l'últim mínim decreixent (1.764 dòlars), els mínims de novembre, es perforés. Aquí hauríem de col·locar l''ordre de prou pèrdues' de tota posició alcista en l'or de curt termini.

oro120121
Gràfic diari de l'unça d'or
contador