ep economiabolsa- la bolsa negocia 34680 millonesmarzo un 7 masen febreroun 29 menosun ano antes
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

Ha estat començar el mes de maig i venir-se a baix els mercats, fent honor així a la famós dita que diu 'sell in may and go away', el mes dels sostres de mercat.

Perforada la zona dels aproximadament 9.100 punts (al mes de març es va recolzar en dues ocasions en aquest nivell), que al seu torn coincideix amb un ajustament/retrocés del 38,2% de l'impuls alcista previ, es pot dir que no s'observen suports clars. I quan això passa, només cal recórrer als retrocessos/ajustaments de Fibonacci. Donant per fet que si encara apostem per la idea que estem en una tendència alcista de mitjà termini el que no té cap sentit és que la correcció vagi més enllà de la zona dels 8.780-8.800 punts, ajust del 61,8%. De manera que fins aquí, es pot dir que la caiguda encaixaria dins dels paràmetres normals.

Dit això, cal esperar un rebot de certa entitat a causa de la sobrevenda diària extrema, encara que la veritat és que ho esperem des de fa dos-tres sessions i aquest mai arriba. Però arribarà, perquè res cau sense el seu corresponent rebot contra tendència. Ara cal esperar un rebot i després una altra caiguda i en funció d'on es freni la caiguda, podrem parlar de la possibilitat que s'estigui podent formar un sòl de mercat o algun tipus de figura de tornada. Però ara mateix no tenim res, només una important caiguda i a l'espera que s'iniciï el rebot.

ibex140519
Gràfic diari de l'IBEX des d'octubre

Noticias relacionadas

contador