Si ens mirem el gràfic del selectiu espanyol, podem observar de manera senzilla que el tenim desplaçant-se lateralment des de finals d'octubre. Crida l'atenció com és d'impecable aquest moviment lateral, amb una zona de suport en els 10.250 punts i una resistència en els 10.600-10.630 punts.

Com sempre diem, deixin que sigui el preu el que els digui el que vol fer. No s'avancin al mercat. Dit això, en principi, quan tenim un moviment lateral després d'un impuls alcista (com és el cas que ens ocupa) el proper moviment sol produir-se en el mateix sentit que el moviment previ al lateral, en aquest cas, alcista. Però, tot i això, no s'avancin als esdeveniments. I és que la perforació del suport de 10.250 punts deixaria les portes obertes a un escenari correctiu cap a la zona de 10.000 punts com a objectiu de caiguda més immediat.

L'única cosa interessant del moviment lateral actual és que, mentre aquest s'ha anat allargant en el temps, la «sobrecompra» s'ha relaxat i en poques sessions més podria convertir-se en «sobrevenda». O el que és el mateix: podria ser que les pujades des dels mínims del mes de setembre s'estiguin corregint/ajustant consumint més temps que profunditat.

contador