bolsa madrid ibex

Després de quatre sessions consecutives coquetejant amb la important zona de resistència dels 8.720 punts (últim màxim decreixent) el nostre selectiu es desinfla fallant així en el seu enèssim intent de superar resistències.

  • 11.299,30
  • -0,56%

Crida l'atenció la precisió amb la qual en moltes ocasions es mouen els preus. I és que les borses són capritxoses. De fet en el cas que ens ocupa hem repetit en les últimes sessions una vegada i una altra que la primera resistència la tenim en els 8.720 punts i per damunt i més important encara els 8.912 punts (màxims de la sessió prebrexit). I la veritat és que l'IBEX-35 va tancar aquest dijous als 8.719,5 punts, el divendres als 8.716,4 punts i aquest dilluns als 8.720,6 punts. I ja sabem de sobres que per superar una resistència aquesta ha de fer-se en preus de tancament més un filtre i no solament en el intradia (es diu que els mercats els obren els nous i els tanquen els professionals). I avui toquen bastos al nostre selectiu així com a la resta d'Europa.

Per tant a dia d'avui només cal dir que no hem pogut, de moment amb les resistències tot i que és cert que per molt poc l'IBEX-35 cotitzava per sobre de la directriu a la baixa. A hores d'ara del partit hem de saber que no n'hi ha prou amb superar una directriu a la baixa sinó que, a més, s'ha de superar l'últim màxim decreixent per tenir la confirmació de la ruptura a l'alça (doncs només així es construeix un primer màxim creixent). Per tant no hem pogut amb la resistència dels 8.720 punts i des d'aquí ens estem desinflant. En qualsevol cas i tot i que tanquéssim amb claredat per damunt en els propers dies la veritat és que un servidor no se'n fiarà fins que tanqui per sobre dels 8.912 punts.

Gráfico diario - Ibex 35

contador