ep bitcoin 20171022113003
PIXABAY

Tot i la violència de la caiguda d'aquest divendres durant la sessió asiàtica, la tendència alcista dels últims mesos continua intacta. Els mínims i màxims creixents encara hi són.

  • 66.803,94$
  • 0,66%

Primer de tot, he de reconèixer que encara que sabíem que el futur del bitcoin presentava un buit alcista als 6.290 dòlars (el preu de tancament de divendres de la setmana passada) hi havia la possibilitat de no prendre-s'ho molt seriosament. Per què? Molt senzill, perquè el bitcoin cotitza les 24 hores del dia els set dies de la setmana. I aquest buit no era del tot real, ja que les pujades es van produir durant el cap de setmana, amb els futurs del bitcoin tancats. Aquests només cotitzen de dilluns a divendres. Però sí, ha quedat clar que qui mana, o almenys així ho veig jo, és el futur del bitcoin abans de res. El futur de la moneda digital sí que presentava un buit alcista important i just cap aquí s'han dirigit els preus durant la sessió d'aquest divendres durant la sessió asiàtica. Després, sí, ens refiarem molt més del gràfic del futur del bitcoin que d'aquell que també recull els moviments durant el cap de setmana.

Després, atenent al futur del bitcoin, les caigudes del 18% intradia que hem vist aquest matí han servit per omplir (que no tancar) el buit alcista que tenia pendent pel camí. I aquí ha entrat els diners a donar-li suport. Arribats a aquest punt, el més lògic és apostar per un moviment lateral, de consolidació de les fortíssimes pujades prèvies. Però per res tenim cap deteriorament de l'impecable tendència alcista dels últims mesos. Ara, a més curt termini, el suport que cal vigilar a prop es troba en el buit alcista esmentat i com a resistència tenim els màxims anuals: 8.445 dòlars del futur.

btc170519
Gràfic diari del futur del bitcoin des de finals de juliol

contador