• El Dow Jones podria arribar als 22.800 punts abans de final d'any

La borsa nord-americana segueix escabellada. Instal·lada per ara al tercer cicle alcista més llarg de la seva història, els principals índexs nord-americans a penes deixen passar una sessió sense marcar un nou rècord. I la impressió és que, almenys des del punt de vista tècnic, encara li queda corda per estona.

  • 432,26$
  • -2,49%
  • 194,11$
  • 15,34%

Per descomptat, la situació tècnica del Dow Jones és impressionant i excepte alguna sana presa de beneficis sembla molt probable que acabem veient una continuació de la tendència alcista principal. L'objectiu de pujada el podríem situar tranquil·lament als 22.800 punts, nivells que podria arribar abans que acabés l'any.

El Nasdaq ofereix un molt bon aspecte tècnic, tot i que no es troba en pujada lliure com el Dow Jones. Des de fa setmanes que s’està movent en una banda lateral just al voltant dels màxims històrics i amb tot disposat perquè acabem veient el començament d'un nou impuls alcista.

La resistència clau es troba als 6.009 punts. Seria un magnífic senyal i bastant probable a dia d'avui que acabem veient la superació d'aquest nivell de preus, cosa que deixaria la seva cotització en pujada lliure i ens faria pensar en una extensió dels guanys fins al nivell dels 6.300 punts. El suport clau es troba als 5.750 punts. No observarem ni el més mínim senyal de debilitat mentre cotitzi per sobre d'aquest nivell de preus.

Aprofitant el bon moment pel qual passa el mercat nord-americà hem seleccionat dos valors amb un excel·lent futur tècnic i en els quals ens podríem posicionar tranquil·lament durant les properes jornades.

Facebook és un valor molt interessant que no hauríem de perdre de vista durant les properes sessions. Durant les últimes setmanes hem vist una consolidació dins del seu impecable tendència alcista principal, cosa que ens fa estar molt pendents de la superació de la resistència dels 175,49 dòlars, màxims històrics. Això deixaria la seva cotització en pujada lliure, la qual cosa podria portar una extensió de les pujades fins al nivell dels 190 dòlars. El 'stop loss' el podríem situar als 165 dòlars, mínims de l'actual moviment de consolidació.

Tesla és un valor que ofereix un impecable aspecte tècnic. Fa uns dies vèiem com atacava els màxims històrics (i aconseguia superar-lo intradia) als quals ha reaccionat amb lleus descensos. Aquesta consolidació entra dins del normal i el més habitual és que vegem l'aparició, en qualsevol moment, d'un senyal de fortalesa que ens faci pensar en una continuació de les pujades. Un tancament per sobre dels 390 dòlars seria el senyal que ens faria pensar en una continuació de les pujades fins al nivell dels 420 dòlars.

contador