snapchat-publiera-son-prospectus-d-ipo-d-ici-une-semaine

'Ensurt o Mort' és el que més es porta ara al mercat nord-americà. Tot i això, d'aquesta expressió cal recordar-se'n quan un valor puja i puja i es troba a màxims històrics, mentre que ningú té problemes, perquè teòricament tots estan guanyant diners. Això sí, un dia ve el llop i ja sabeu què passa.

Ara l'ensurt el tenen ja molts ficat al cos, però la mort encara no, encara que per a molts ja estaria propera si no li ha arribat aquests dies, parlant de mort borsística, és clar.

Snapchat és una altra de les companyies nord-americanes que estan fent el que havien de fer, aplicant el que s'ha dit d''Ensurt o Mort', o si voleu, també es podria aplicar això de 'torna a casa per Nadal', encara que realment no sigui per Nadal, ja que seria per l'estiu, anticipant l'arribada i sorprenent molts.

snap2405

Si observeu el gràfic que adjunto es pot veure una primera etapa en què el valor l'únic que va fer va ser baixar. Acabada de sortir al mercat a principis del 2017, rondant als 30 dòlars, l'únic que va fer va ser baixar i baixar (si algú recorda per exemple Facebook va fer el mateix, igual que d'altres després de la seva sortida al mercat).

A finals del 2018 i principis del 2019 es van veure els baixos amb tornada, aconseguint revertir la situació primer quan va aconseguir recuperar la zona de 10 dòlars i segon, a mitjans del 2019, quan va superar la zona de 12-13 dòlars. A partir d'aquí, amb algun ensurt, va tenir una pujada molt, però molt important (caiguda de Covid intermèdia de tots), arribant a cotitzar fins a la zona de 60-70 i fins i tot els 80 dòlars. És a dir, els que no la volien ni a 15 ni a 10 ni a 5 dòlars després de sortir al mercat, la volien després als 50 o 80 dòlars. Tant se val, ja que tant un preu com un altre era una autèntica barbaritat.

Amb la baixada que s'està produint després dels resultats publicats aquesta setmana (la cotització mentre realitzem l'anàlisi en mercat obert de dimarts rondava als 13 dòlars) ha tornat a una zona per la qual va estar tant el 2017 com el 2018, 2019 i 2020.

A més de tornar a casa des dels alts, podríem traçar un canal que ja tenim sobre el gràfic que podria ser vàlid, això sí, anticipant i filant molt prim amb els alts units. A més, també, si observem les baixades des dels 80 dòlars, podríem veure dues baixades que serien més o menys similars, sempre que la cotització aconseguís aturar per la zona actual de 12-14 dòlars.

A partir d'aquí no sé què passarà, però igual que al seu dia quan va sortir al mercat i es va estudiar la companyia es va veure que era una autèntica ganga, ganga que després es va multiplicar per 2 per 3 per 4 fins i tot per 5 i 10 si es va filar prim, ara no hauria de passar el mateix, més sense saber on va a parar en la caiguda, però sí que es pot intuir que sent una empresa tecnològica, sabent al mercat on es troba i sabent el futur que ha de venir, no crec que sigui molt pensar que pot ser una possible inversió a la qual es podrà treure un pic important.

No seré jo qui li posi el benefici que podria ser quan canviïn els vents, però pensar en un valor teòric que es pugui tornar a veure el dia de demà, amb temps i paciència que pugui rondar als 20 i fins i tot als 30 dòlars seria un escenari força normal.

Per a un seguiment de més curt termini adjunto un altre gràfic en seguiment amb barres de 90 minuts, on està aplicat un sistema el qual va donar debilitat baixista a la zona de 32-30 dòlars marcades amb les barres vermelles i des de llavors no s'hi ha produït cap canvi.

asnap2405

Referències que es podrien marcar per sota, zones ja comentades de 12 dòlars, i després ja hi hauria tres esglaons, els primers de 2 en dos als 10 i 8 dòlars, i ja l'últim 3 més a baix a la zona de mínims històrics de 5 dòlars.

Pd. Si voleu mirar el gràfic de Nio, una altra cotitzada nord-americana en qupe a molts inversors se'ls en va el cap, podreu observar que pràcticament és similar, tant després de la sortida en què 'teòricament' deien que no valia res, com després en 60-70 que deien que era 'com una relíquia'.

Juan Carlos Costa

Asessor Financer i Director a Kostarof.com

contador