ep un panel del ibex en las instalaciones del palacio de la bolsa de madrid a 27 de julio de 2021 en
Marta Fernández - Europa Press

Durant les últimes setmanes l'IBEX, en línia amb la resta de les borses mundials, s'està desplaçant de manera erràtica i amb una volatilitat més alta del que ens té acostumats. Es troba immers en un moviment lateral que poc a poc sembla anar estrenyent-se.

  • 11.075,40
  • 1,70%
Análisis Técnico
S1
8655
S2
9000
R1
9055
R2
9055
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

Concretament, des de l'1 de setembre el selectiu es troba construint màxims decreixents i mínims creixents, o el que és el mateix sembla estar triangulant-se. Formació que en condicions normals hauria de trencar a l'alça, encara que, com sempre us dic, hem de deixar que sigui el preu el que ens digui el que vol fer i quan. No hem d'avançar-nos als esdeveniments.

Els triangles simètrics solen donar-se amb freqüència al mig de les tendències, tant alcistes com baixistes. I el seu desenllaç sol ser a favor de la tendència prèvia. Es tracta d'un període de consolidació de mercat, previ a un brusc moviment. Generalment actua com un patró de continuació de la tendència prèvia en la qual el preu ens dibuixa màxims decreixents i mínims creixents.

Ara bé, per poder tenir la confirmació de la sortida a l'alça per part del preu, necessitem que aquest tanqui pròximament per sobre de la franja resistència dels 9.000-9.055 punts: els màxims d'aquest mes i de setembre. Així, un tancament per sobre dels 9.055 punts amb comoditat s'activaria un important senyal de fortalesa en el selectiu. Avantsala del que pot ser l'inici d'un moviment a la recerca dels màxims anuals (9.310) i per sobre la directriu baixista principal, als 9.450 punts.

ibex141021
Gràfic diari de l'IBEX 35

Noticias relacionadas

contador