ep bandera de japon
EUROPA PRESS - Archivo

El primer ministre japonès, Yoshihide Suga, anunciava aquest divendres que no es presentarà a la carrera pel lideratge del partit governant a finals d'aquest mes, aplanant el camí per a un nou líder nipó a les eleccions generals que se celebraran entre octubre i novembre, després de només un any al càrrec.

  • 38.787,38
  • -0,34%
Análisis Técnico
S1
24000
S2
30700
R1
38950
R2
38950
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

El líder del país, que va reemplaçar Shinzo Abe fa poc més d'un any, ha estat criticat per la seva gestió de la situació de Covid al Japó, que incloïa la celebració dels Jocs Olímpics d'Estiu de Tòquio mentre la ciutat estava sota estat de emergència.

Tècnicament, l'espelma setmanal que ens ha dibuixat l'índex nipó convida clarament a l'optimisme. El preu ha batut la part alta del canal baixista pel qual s'està desplaçant el preu durant els últims mesos. A més, quan el canal baixista té lloc després d'un fort tram alcista, com és el cas, sol formar part al seu torn d'una figura alcista ordre major coneguda com 'gallardet'. Es tracta d'un patró de consolidació molt semblant a la bandera i és una figura de continuïtat de tendència, en aquest cas alcista.

De la qual cosa es dedueix que, correccions a part, tot suggereix que l'atac als màxims anuals (30.714) pot ser imminent i per sobre ja no tenim resistències importants fins als màxims històrics que va marcar al desembre de 1989 als 38.957 punts.

n225030921
Gràfic setmanal de l'índex Nikkei 225

Noticias relacionadas

contador