subidas

La gran majoria dels analistes i dels mitjans d'informació financera del nostre país sol es fixen en l'Ibex 35 normal, el que no té en compte els dividends que es reparteixen.

Análisis Técnico
S1
25000
S2
29330
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

La gran majoria dels mitjans financers, així com molts analistes, només parlen de l'Ibex 35 comptat, l'índex normal. El de sempre, el que cotitza en aquest moment en els 9.900 punts. No obstant això, hauríem de fixar-nos més en el conegut com Ibex Total Return (IBDIV), que inclou els dividends repartits. L'índex de la 'locomotora europea', el Dax, és un índex que recull els dividends que es reparteixen, de manera que és molt més fiable, més representatiu que un índex que no el fa. És a dir, a l'hora de veure quin índex reflecteix millor la situació general del mercat l'ideal és fer-ho fixant-se en el qual té en compte els dividends repartits.

De fet, per exemple, molts analistes de llarg termini que inverteixen en valors com Telefónica, Santander o Repsol, entre altres, es queixen del mal que ho fan les accions des de fa més d'una dècada. Però a aquests se'ls oblida tots els dividends, molt sucosos en molts casos, que s'han emportat pel camí. I hem de ser justos i tenir-los en compte perquè tot suma.

ibdiv140220
Gráfico semanal del Ibex que incluye los dividendos (IBDIV)

Noticias relacionadas

contador