broker gafas portada

José María Rodríguez respon als dubtes dels lectors sobre els diferents valors Telefónica, Inditex, Audax Renovables, Petrobras, CaixaBank, Repsol, Airbus i IAG.

IAG

  • 2,06€
  • 0,49%
  • 14,77€
  • -1,60%
  • 4,23€
  • 1,98%
Análisis Técnico

Hola, José María. Estic invertit en Telefónica a 9,14, 8,90 i 7,40 euros per aquest ordre de preus. En Inditex a 32,20 euros i en Audax Renovables a 1,98 euros. Com podeu observar amb quantioses pèrdues en les dues primeres, que és a més on tinc més percentatge invertit. Dit això, us demanaria que si us plau analitzéssiu Audax de cara a un futur rebot i invertir aquí tota la liquiditat de la qual disposo i poder recuperar amb aquest rebot almenys les dues últimes. Perquè de les Telefòniques cal oblidar-se'n per un temps. Moltes gràcies per la vostra atenció i la vostra feina. Una salutació. T.F.

Estimat lector, bona tarda. Telefónica és un valor que analitzem, perquè ens pregunten sobre ell amb freqüència, diverses vegades a la setmana. I respecte al que hem comentat a l'anàlisi d'aquest dimarts (podeu llegir-lo aquí) no hi ha cap canvi sobre aquest tema. Seguim en fase de rebot i no podem descartar que, en el millor dels escenaris, aquest es dirigeixi a nivells de resistència pròxims als 5,30-5,35 euros (abans important zona de suport). Però no hi ha dubte que, si ens creiem aquest gran doble sostre setmanal i mensual, rebots a part, la projecció de caiguda l'acostaria a nivells de preu pròxims als 2,50 euros (mínims de 2002).

tef3010420
Gráfico semanal de Telefónica

Quant a Inditex, s'està aconseguint recuperar millor que la mitjana del mercat, partint de les fortíssimes caigudes prèvies. El tenim rebotant des de la base d'un ampli moviment lateral-baixista d'anys. O cosa que és el mateix, en la mesura en què no es perforin els mínims de març (18,50) hi ha la possibilitat de què aquest intenti d'emplenar, almenys parcialment, l'últim dels grans buits baixistes setmanals: els 26,84 euros.

itx3010420
Gráfico semanal de Inditex

I finalment, quant a Audax Renovables, la tenim intentant de reaccionar des de nivells de suport molt interessants, com és la part superior d'un antic canal alcista, abans resistència i ara suport. Encara que en realitat la clau es troba al suport que presenta en els mínims d'octubre de 2018 en els 1,17 euros, nivell de preus que ha respectat en l'última fase correctiva. Així, en la mesura en què aquest suport no es perfori, entenem que es donen les condicions perquè des d'aquí el títol intenti recuperar posicions, o almenys rebotar sense gaire problemes fins a la zona de resistència dels aprox. 1,85 euros. Independentment del seu preu de compra, la referència clau a respectar en tot moment la tenim al suport dels 1,17 euros. Moltes gràcies a vós, una salutació.

audax100420
Gráfico semanal de Audax Renovables

Molt bones, José María. M'encanten els vostres comentaris, que segueixo assíduament. A veure si tinc aquesta vegada sort. Voldria la vostra opinió sobre si és un bon moment per entrar a Petrobras, ja sigui a curt, mitjà o llarg termini. Sembla que el petroli no podrà mantenir-se a aquests preus gaire temps, ja que no és rendible per a l'explotació americana del petroli d'esquist, i tard o d'hora, si no pugen, hi haurà escassetat i acabarà pujant. I també CaixaBank. Moltíssimes gràcies per la vostra ajuda. J.S.

Benvolgut inversor, bona tarda. La petroliera brasilera Petrobras, que ha caigut amb força les últimes setmanes, en línia amb el preu del barril de petroli, que cotitza en aquest moment en plena zona de suport: el que sembla que pot ser una directriu alcista de llarg termini que uneix els mínims creixents de 1999 i de 2016 i que passaria en aquest moment per la zona de mínims anuals: els aproximadament 10 reals brasilers (BRL). Diguem que, si hi ha un moment per llançar-se a la piscina seria ara, en plena zona de suport. Però molt de compte amb perforar aquest suport, perquè si fos el cas, podria buscar l'origen de l'últim impuls alcista, que és la zona dels 5,67 reals brasilers.

petro010420
Gráfico mensual de Petrobras

En referència a CaixaBank, el preu ha tornat als mínims de 2016 en els 1,58 euros i aquí s'ha frenat. I ara podria rebotar perfectament cap als dos euros dins del típic moviment en ‘pull back’ cap a la nova zona de resistència, abans suport. Però molta cura amb no respectar els mínims de 2016, perquè ja no hi hauria res per sota fins als mínims de 2012, en els 1,39 euros. Com he anat repetint aquests últims dies, aquest títol es recuperarà quan ho faci tot el sector en bloc, quan ho faci l'EURO STOXX Banks, que cotitza en caiguda lliure absoluta. Moltes gràcies a vós i molt amable per les vostres paraules, una salutació.

cabk010420
Gráfico mensual de CaixaBank

Bones, m'agrairia que m'indiquéssiu què opineu de l'acció de Repsol i on en veieu el sòl. J.V.

Benvolgut inversor, bona tarda. El gràfic mensual de Repsol ara que hem tancat l'espelma de març ens deixa molt clar que ha aconseguit frenar l'enfonsament prop de la zona de suport de l'última gran crisi del petroli de 2016, a les portes dels sis euros. Però és que, a més, existeix un altre suport igualment de rellevant als mínims de 2009, els 5,60 euros. Resumint, Repsol presenta una zona de suport molt important a la zona dels 5,60-6 euros. És clau que aquest nivell de suport no es perfori. En crisis anteriors, i cada vegada que ha visitat aquesta zona de control, ha acabat demostrant que és una clara oportunitat de compra en termes de llarg termini. Una salutació.

rep010420
Gráfico mensual de Repsol

Bon dia, la meva consulta és la següent: tinc accions d'IAG i d'Airbus que vaig creure comprar a un preu interessant fa un parell de setmanes i la veritat és que malgrat això hi perdo un 30% de mitjana a les dues. Tinc molta liquiditat encara, i no sé si incrementar posicions en les dues o millor deixar-ho estar, i quan arribi el rebot sortir corrent, però d'una manera més o menys digna. Què m'aconselleu fer? Ja sé que no teniu una bola de vidre, no us preocupeu. Moltes gràcies per totes les vostres anàlisis. Una salutació des de Càceres. C.H.

Benvolgut lector, bona tarda. Com bé sabreu, el sector de les aerolínies i tot el que l'envolta està pràcticament enfonsat. Moltes de les grans aerolínies han perdut un 70% l'últim mes i, rebots puntuals apart, seguim sense tenir cap senyal de fortalesa del sector, cap. En general tot el mercat està igual, però les aerolínies i els hotels encara estan pitjor. D'IAG no hi ha gaire a dir, perquè no pot ser més baixista, la qual cosa no és impediment perquè pugui rebotar amb força en algun moment. De fet, la primera zona de resistència la trobem als 3,15-3,20 euros i per damunt tenim l'imponent buit baixista setmanal dels quatre euros. O cosa que és el mateix, en la mesura en què no es tanqui el buit baixista dels quatre euros no tindrem el més mínim senyal de fortalesa en el títol.

iag010420
Gráfico semanal de IAG

I quant a Airbus tres quartes parts del mateix. Recentment aquest rebotava per sobre del 20% la setmana passada, però ha estat només això, un simple rebot i res més. No es pot descartar que de nou es dirigeixi cap al suport que presenta en els mínims anuals (48 euros). I en funció que aguantin o no, podrem parlar d'un potencial sòl de mercat. Però ara mateix no tenim res, tan sols un violent i ràpid rebot superior del 50% després d'un enfonsament des dels màxims de febrer del 66%. No afegiria més posicions en aquest sector perquè pot passar de tot si la crisi pel coronavirus s'allarga i s'enquista en el temps. Pot ser que alguna companyia, si no rep ajudes, no aconsegueixi sobreviure. Moltes gràcies a vós, una salutació.

air010420
Gráfico diario de Airbus

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador