consultorio-1

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza MercadoLibre, Grifols, Grenergy, American Airlines, Mapfre, Meliá Hotels, Oryzon Genomics i Telefónica.

  • 8,38€
  • 0,02%
  • 4,12€
  • -0,05%
Análisis Técnico

Hola, José María. Us he escrit unes quantes vegades amb preguntes tècniques, però sense la sort d'una resposta Entenc que rebeu moltes peticions de consultes d'inversors. En tot cas, us vaig llegint sempre i aprenent-ne cada dia. M'agradaria saber què tal pinta tècnicament el gràfic de MercadoLibre. Moltes gràcies. Salutacions. I.SP.

Benvolgut lector, bona tarda. MercadoLibre és una companyia que vam analitzar no fa gaire en aquest consultori. Intentem donar cabuda sempre a totes les preguntes que se'ns formulen, i com que és impossible respondre-les totes, algunes preguntes les deixem en espera per als següents consultoris. Dit això, MercadoLibre és una companyia clarament alcista en termes de llarg termini, com es pot apreciar al gràfic mensual de llarg termini. A més, recentment el títol ha superat els màxims anuals (i històrics) que presentava als màxims de febrer, situant-se per enèsima vegada en pujada lliure absoluta. I no hi ha un senyal de fortalesa millor que aquest que la d'un títol a màxims de tots els temps. El gràfic no pot ser més alcista. Moltes gràcies a vós, salutacions.

meli030620
Gráfico mensual de MercadoLibre

Bon dia. Podríeu fer una anàlisi de Grifols? Volia saber si és bo seguir-hi dins o si la pujada ja s'ha esgotat. Una salutació. C.L.

Estimat inversor, bona tarda. El problema de Grifols és que, malgrat ser un valor clarament alcista en termes de mitjà i de llarg termini, hi ha la possibilitat que cerqui la base del canal alcista (suport) de llarg termini, ara en els aprox. 22 euros, sense que per a això hagi deixat de ser alcista. A mi és un títol que m'agrada, però en els nivells de preu més pròxims possibles a la base del canal, no en terra de ningú que és com cotitza en aquest mateix moment. Salutacions.

grf030620
Gráfico semanal de Grifols

Hola, bon dia. M'agradaria saber com veieu Grenergy i si creieu que és bon moment per entrar a American Airlines. Gràcies. I.P.

Benvolgut lector, bona tarda. Grenergy és un valor que malgrat les caigudes dels últims mesos, és alcista en termes de llarg termini. L'única cosa és que, entrant ara, l'‘stop’ es troba molt lluny dels nivells actuals de preu: l'últim mínim de reacció en els 8,50 euros, mentre que sembla voler atacar la resistència dels 14,25 euros. Diguem que, per sobre de l'últim màxim decreixent, tornarem a tenir un important senyal de fortalesa de la companyia d'energia renovables. Les zones de control d'aquest títol són clares: els mínims de març com a zona de suport clau i els màxims d'abril com a resistència a batre per tenir una millora del seu aspecte tècnic.

gre030620
Gráfico semanal de Grenergy

Quant a American Airlines, estem parlant d'un títol clarament baixista. El que no vol dir que pugui rebotar amb força en qualsevol moment (fase de reacció). Em vull quedar amb la potencial formació de retorn a la qual pot estar donant forma en ‘cap i espatlles’ invertida i que confirmaria, a priori, per sobre de la resistència dels 12,55 dòlars: els màxims de la setmana passada. Si es confirmés, la teoria diu que com a mínim hauria de pujar fins a l'altura del ‘cap’, això és, cap a la zona dels aprox. 20 dòlars, coincidint a més amb un ajust del 50% de la caiguda prèvia. Després, resumint, és baixista, però sembla que pot ser que estiguem davant un canvi de tendència, almenys en concepte de rebot. Gràcies a vós, salutacions.

aal030620
Gráfico diario de American Airlines

Bon dia, José María. Us escric per saber la vostra opinió sobre Mapfre. Considereu que és un bon moment per entrar en aquest títol? Gràcies per endavant i que tingueu un dia. D.G.

Estimat inversor, bona tarda. El que m'agrada del gràfic de Mapfre és l'impecable doble suport (que no doble sòl) al nivell de suport dels mínims de març, els 1,3 euros. Suport que coincideix, al cèntim, amb els mínims de 2016. Del que es dedueix que qualsevol potencial recuperació del títol en termes de mitjà i de llarg termini passa perquè de totes totes es respectin els mínims anuals. El problema és que aquest suport està molt allunyat dels actuals nivells de preu. Dit això, tot suggereix que ens trobem al davant d'un rebot cap al gran buit baixista setmanal que d'altra banda presenten el 95% dels títols del nostre mercat, en els 1,88 euros. Aquesta és avui dia la resistència més clara dels títols del gegant de les assegurances. Tancar aquest buit baixista seria sense cap dubte el primer senyal de fortalesa en molt de temps. Moltes gràcies a vós, i igualment.

map030620
Gráfico semanal de Mapfre

Bon dia, sóc José Sellés. Podríeu analitzar Meliá Hotels? M'agradaria entrar-hi amb vista a llarg termini (10-15 anys). Crec que, en aquesta conjuntura, aquest valor presenta un preu molt atractiu, però m'agradaria saber fins quant creieu que pot baixar. I si sou tan amable, també m'agradaria que analitzéssiu Oryzon. Moltes gràcies per la vostra atenció i una molt cordial salutació.

Benvolgut lector, bona tarda. No dic que Meliá Hotels no pugui ser una bona oportunitat a llarg termini, que pot ser perfectament. Però de moment tot encaixa a la perfecció amb un simple rebot (fase de reacció) després d'un enfonsament del 70%. El problema és que entrar-hi just ara em sembla arribar una mica tard al mercat després de l'important rebot de les últimes setmanes. I més quan tenim una important resistència molt a la vora, al buit baixista setmanal dels 5,46 euros. El normal és que aquest buit s'empleni total/parcialment però no es tanqui (anul·li) a la primera, i després, potser, en un segon intent tindria més èxit amb aquesta resistència. Si hagués d'intentar-ho amb aquest títol, seria a la zona de suport més pròxima al buit alcista de la sessió del 25 de maig, els 3,48 euros. A l'entorn dels 3,48-3,75 euros (50% de buit) sembla una zona de suport interessant per a intentar entrar en aquest títol, més endavant.

mel030620
Gráfico semanal de Meliá Hotels

Quant a Oryzon Genomics la tenim en plena zona de resistència, atacant de nou la directriu baixista que uneix els impecables màxims decreixents des d'estiu de 2018 i que actualment passa pels voltants dels 3,80 euros. Si bé és cert que la resistència a batre es troba a l'últim màxim decreixent, els 3,90 euros. Per sobre d'aquesta resistència a preus de tancament i amb comoditat tindrem un important senyal de fortalesa d'aquest títol, que pot posar rumb als màxims històrics dels 5,25 euros. Moltes gràcies a vós, una salutació.

ory030620
Gráfico semanal de Oryzon Genomics

Bon dia, José María. Tinc accions de Telefónica a 4,89 euros per al llarg termini (un parell d'anys). Em podríeu indicar quins suports i resistències són les més importants en aquest moment per a l'operadora? Creieu que el fet de reprendre l'‘scrip dividend’ li pot donar ales al valor? Mil gràcies per aquesta secció que mai no em perdo. Salutacions des de Burgos. I.PD.

Estimada lectora, bona tarda. Començant per l'‘scrip dividend’, vull comentar-vos que, en realitat, no té un impacte real sobre la companyia. Igual que tampoc no en té el dividend; és cert que a l'accionista li ingressen uns diners al compte corrent, que d'altra banda el resten del preu de l'acció. I amb l'‘scrip’ passa el mateix. A vós us donen més accions, però al mateix temps Telefónica dilueix el seu valor entre més ‘paperets,’ per dir-ho així. Així que al final el resultat és pràcticament (fiscalitat a part) neutre. Com m'agrada dir, si ho analitzem objectivament, els dividends/'scrips' són un simple efecte placebo.

Tècnicament, crec que els títols de Telefónica han posat rumb a la zona de resistència, abans suport, dels 5,30-5,35 euros: a priori, la línia clavicular d'un gran doble sostre. Us convido a llegir l'última anàlisi que hem fet sobre l'operadora. Moltes gràcies a vós, salutacions.

tef030620
Gráfico mensual de Telefónica

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador