lupacb

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Iberdrola, Apple, Audax Renovables, CaixaBank, NextEra Energy, Sempra Energy, WEC Energy y Telefónica.

  • 169,30$
  • -0,35%
  • 4,24€
  • 0,43%
Análisis Técnico

Bon dia, Sr. José María. Segueixo habitualment els vostres interessants informes i estaria interessat a saber si és bon moment per reprendre les compres d'Iberdrola, o creieu que pot continuar corregint? Així mateix, voldria preguntar-vos si pot ser bon moment també per entrar a Apple, perquè és una acció que està resisting molt bé el tipus malgrat el ‘crash’ viscut. Gràcies per endavant, salutacions. J.S.

Benvolgut lector, bona tarda. Iberdrola és dels pocs títols del nostre mercat que, malgrat les importants caigudes de les últimes setmanes continua sent alcista en termes de mitjà i de llarg termini. De fet, des dels mínims de 2012 tenim una recta suport que uneix els mínims creixents des de llavors i que passa en el moment actual pels aproximadament 7,10-7,20 euros. Diguem que tot suport en aquesta recta s'hauria d'entendre, a priori, com una oportunitat per tornar-ho a intenta a l'alça. El que és realment important és que el preu continua construint mínims i màxims creixents de llarg termini. I així no cau. Diguem que és un valor amb el qual es pot dormir amb relativa tranquil·litat, faci el que faci el mercat.

ibe200320
Gráfico semanal de Iberdrola desde mediados de 2011

Quant a Apple i si bé és cert que no tenim cap figura de retorn, m'agrada la zona on cotitza: a les portes dels anteriors màxims històrics que va marcar el 2018. Això deixa la porta oberta a un possible ‘throw back’ cap als anteriors màxims, ara suport. A més, tenim dos impuls baixistes perfectes, la qual cosa vol dir que la zona actual de preus és suport. Aquest títol, malgrat les caigudes de les últimes setmanes, continua sent impecablement alcista, com moltes de les anomenades FANG. Les grans companyies de tecnologia són les que millor estan suportant l'aiguat. Gràcies a vós, una salutació.

aapl200320
Gráfico semanal de Apple desde finales de 2014

Bon dia, tinc comprades Audax Renovables a 2,02 euros i la meva intenció és mantenir-les durant almenys un any. Creieu que podem veure els màxims de febrer al llarg de 2020? O l'any ja està perdut? Gràcies. F.J.

Benvolgut inversor, bona tarda. És important que Audax Renovables es mantingui als nivells actuals de preu, perquè el tenim una altra vegada en zona de suport, a la part alta de l'antic canal alcista. De manera que el que tenim és una espècie de doble ‘throw back’ cap a la part alta del canal, abans resistència i ara suport. El que podria ser molt perillós és que es perfori el suport que presenta als mínims d'octubre de 2018, els 1,17 euros. És crític que aquest últim nivell de preus es respecti de totes passades. Si l'any està perdut o no, això no ho sap ningú. Però l'experiència ens demostra que amb els nivells actuals de pànic el normal és que a un any vista els preus estiguin de mitjana molt per sobre de les referències actuals, per al conjunt del mercat. Però no oblideu que sempre parlem en termes de probabilitat. Gràcies a vós, una salutació.

audax200320
Gráfico semanal de Audax Renovables desde 2012

Bon dia, José María. Tinc accions de CaixaBank comprades a 2,90 euros i no sé si mantenir-les més temps perquè la caiguda de tota la banca en bloc ha estat d'infart. Em fa por que això no s'arregli i que es prolongui molts mesos amb el conseqüent mal a l'economia del nostre país i de tot el món. Prefereixo perdre una quantitat important a una quantitat indecent. Moltes gràcies pels vostres consells. A.S.

Estimat lector, bona tarda. CaixaBank, igual que el sectorial financer europeu, que es troba a mínims de tots els temps, no passa per un bon moment. Pràcticament cap companyia no passa per un bon moment, no ens enganyem. El títol està intentant aferrar-se al suport que presenta als mínims de 2016. I si el perfora, la següent parada la tenim als mínims de 2012. I poc més us puc dir, perquè no tenim cap figura de retorn, ni tampoc d'esgotament de les caigudes. És un simple rebot des de nivells de suport importants, i res més. Moltes gràcies a vós, una salutació.

caixa200320
Gráfico mensual de CaixaBank desde finales de 2007

Bona tarda, José María. Si us plau, d'aquestes tres empreses energètiques USA, amb quines dues et quedaries: NextEraEnergy, Sempra Energy i WEC Energy Group. Gràcies i una salutació. A.GC.

Benvolgut inversor, bona tarda. Primer de tot, comentar-vos que les tres companyies per les quals ens pregunta són impecablement alcistes en termes de mitjà i de llarg termini. Començant per NextEraEnergy; com s'observa al gràfic mensual de llarg termini, la tendència malgrat les últimes caigudes és clarament alcista si bé és cert que no s'aprecia cap zona de suport més o menys clara. Els mínims i màxims creixents segueixen aquí i així, amb les seves correccions intermèdies (fases de reacció) només cal continuar escalant posicions.

next200320
Gráfico mensual de NextEraEnergy desde 1997

Quant a WEC Energy, és potser la més forta de les tres. N'hi ha prou de dir que en espelmes setmanals aquesta setmana, i amb tot el que ha caigut als mercats, s'ha atrevit a marcar nous màxims històrics. Això denota una clara fortalesa de fons de l'elèctrica.

wec200320
Gráfico semanal de WEC Energy desde abril de 2017

I finalment, Sempra Energy, sembla haver trobat un suport interessant als mínims de 2016: els 88 dòlars. I per sota presenta una altra potencial zona de suport en els aprox. 80 dòlars. D'altra banda estem parlant d'un altre títol clarament alcista en termes de mitjà i de llarg termini. Però la més forta de totes és en aquest moment WEC Energy. Gràcies a vós, una salutació.

sempra200320
Gráfico mensual de Sempra Energy desde finales de 2003

Bon dia. Tinc accions de Telefónica comprades a 5,40 euros a la fi de febrer. Sóc un inversor a llarg termini i no tinc gens de pressa a vendre, perquè ja només amb el dividend crec que val la pena estar en aquest valor. Què us diuen els vostres gràfics? És increïble la volatilitat de l'acció i del mercat aquests últims temps. Mai no havia viscut res semblant. Moltes gràcies pels vostres amables consells, una salutació.

Benvolgut lector, bona tarda. Perquè els gràfics diuen que les importants pujades dels últims dies s'han esgotat a la zona de resistència que l'operadora presenta a l'últim dels buits baixistes setmanals i poc més. El rebot de Telefónica ha estat vigorós (pròxim al 30%) però tot i això, ara mateix cau des dels màxims de febrer un 30% més. Però és que encara que rebotés cap a la resistència, abans suport, dels 5,30 euros tot encaixaria amb un simple ‘pull back’ i res més. El que és clar és que, mentre no tinguem una figura de retorn a nivell global, tota pujada formarà part d'un simple rebot o fase de reacció proporcional. I del dividend, si sou lector nostre sabreu que aquest és només un efecte placebo, ja que el que li ingressen al compte corrent li ho resten del preu de l'acció. Fins i tot pitjor, perquè vostè rep menys, en tenir en compte la retenció d'hisenda. Moltes gràcies a vós, una salutació.

tef2200320
Gráfico semanal de Telefónica desde finales de 2011

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador