lupacb

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Indra, Telefónica, Acciona, Red Eléctrica, Iberdrola, Nestlé, ACS i Moderna.

  • 11,71€
  • 0,86%
  • 18,23€
  • 0,16%
  • 107,97$
  • 1,69%
  • 4,24€
  • 0,43%
Análisis Técnico

Bona tarda, Sr. José María. Gràcies pels seus bons consells tècnics que ens ajuden tant a gestionar amb més seguretat les nostres inversions. Estic pensant, ara que tinc una mica de liquiditat, comprar accions d'Indra i Telefónica. És acceptable aquesta opció, o per contra no és una bona idea? Salutacions i gràcies per la seva ajuda. A.P.C.

Estimat lector, bona tarda. Indra és clarament baixista i si ho hagués d'intentar amb aquest títol només m'ho plantejaria a nivells de preu tan propers com sigui possible al suport que té als mínims de 2012, 5,65-5,70 euros. Aquí és on, en teoria, l'equació rendibilitat-risc es fa més interessant. És cert que el preu no està gaire lluny d'aquesta zona de control, però atès que es tracta d'un valor que continua construint màxims i mínims decreixents (definició de tendència baixista) crec que val la pena esperar a veure la reacció del preu davant l'important suport a què hem fet referència.

idr090920
Gráfico semanal de Indra de largo plazo

De Telefónica en parlem a bastament gairebé cada setmana, perquè és un dels valors pel qual gairebé sempre ens pregunten. Pot llegir aquí l'anàlisi que vam fer sobre l'operadora aquest dimarts. Dit això, o molt canvien les coses o em temo que el degoteig a la baixa l'acabarà acostant al suport dels 2,50 euros. I aquí sí que ho intentaria, donada la rellevància del suport en qüestió. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

tef090920
Gráfico semanal de Telefónica

Bon dia, Sr. José María. Moltíssimes gràcies per les seves anàlisis, no me les perdo mai. Seria possible que analitzés Acciona i també Red Eléctrica? Vaig entrar-hi fa no gaire temps i crec que ho vaig fer una mica tard. Quins suports i resistències haig de vigilar? Una salutació i moltíssimes gràcies. M.A.

Benvolgut inversor, bona tarda. Acciona, malgrat les últimes correccions, és dels títols més interessants en aquest moment en termes de mitjà termini. De fet, tenim una impecable recta d'acceleració (en aquest cas directriu alcista per allò de tenir almenys tres punts de tangència) que uneix els successius mínims creixents des de 2012. Els mínims anuals van trobar suport, amb la precisió d'un cèntim, en aquesta directriu. I d'altra banda tenim un potencial doble sòl que s'ha confirmat per sobre de la resistència (ara suport) dels 97 euros. Les sensacions són bones i, correccions a part, tot suggereix que acabarà posant rumb als màxims anuals (124).

ana090920
Gráfico semanal de Acciona

Red Eléctrica continua sent en línies generals un valor lateral. O almenys es pot dir que des de 2015 el preu s'està desplaçant dins d'un ampli lateral, amb un suport bastant clar (dilatacions a part) als 13-13,20 euros i com a resistència tenim els 18-18,50 euros. I fins que el preu no surti d'aquí, el títol seguirà lateral. Dit això, quan aquest tipus de laterals es trenquen a l'alça i després de tants anys el normal és que assistim a importants pujades d'aquest subjacent. Però per poder sortir del lateral, el preu ha de confirmar per sobre dels màxims històrics, els 18,85 euros. En el pitjor dels casos, pensi que almenys no es tracta d'un valor baixista, que no és poca cosa tal com està el nostre Ibex. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

ree090920
Gráfico semanal de Red Eléctrica

Bon dia, primer voldria agrair-li aquest espai de consultes, que tant ajuda els inversors no professionals. Dit això, m'agradaria conèixer la seva anàlisi sobre Iberdrola i Nestlé. Gràcies. Una salutació. T.P.

Estimat lector, bona tarda. Els dos títols pels quals em pregunta són clarament alcistes en termes de mitjà termini. Començant per la suïssa Nestlé, només cal fixar-se en el canal alcista pel qual es ve desplaçant el preu des de 2009. De fet, les caigudes de febrer/març l'han portat a posar a prova la base d'aquest, per definició suport. I aquí va rebotar. Ara la tenim a les portes d'atacar la zona de resistència dels màxims històrics: els 113,20 francs suïssos (CHF). Per damunt es col·locaria en pujada lliure absoluta, i ja sabem que no existeix senyal de fortalesa més potent que aquest. Des d'aquest moment el preu posaria rumb a la part alta del canal, ara en els aproximadament 125 CHF.

nex090920
Gráfico semanal de largo plazo de Nestlé

Quant a Iberdrola, tenim el preu desplaçant-se dins d'un petit canal baixista. Correcció que a prori ve a consolidar/drenar les importants pujades prèvies. Acció-fase de reacció. En qualsevol cas, estem parlant d'un valor en pujada lliure, ja que aquest mes de juliol va marcar nous màxims de tots els temps de 11,51 euros. Com a suports de més curt termini tenim la base del canal i la zona dels deu euros. Resumint, és un clar mantenir en cartera. Moltes gràcies vostè, una salutació.

ibe0909202
Gráfico diario de Iberdrola

Bon dia, Sr. José María. Vull donar-li les gràcies per les seves encertades anàlisis. La meva pregunta és per ACS i Moderna. Com veu aquests dos valors? Moltes gràcies. F.B.

Benvolgut inversor, bona tarda. ACS és un d'aquests títols que avui dia no em diu res. Tan sols que hem assistit a un important rebot des dels mínims anuals perquè la caiguda prèvia també va ser d'infart. I poc més. A tot estirar, es pot dir que presenta un important suport de curt termini als mínims d'agost (19,13). O dit amb altres paraules, que la perforació del suport dels 19,13 euros el col·locaria en un moment difícil de curt termini ja que des d'aquest moment tindríem al davant un petit ‘cap i espatlles’ que el podria fer emplenar sense gaires problemes el buit alcista dels 15,80 euros.

acs090920
Gráfico semanal de ACS

Quant a la biotecnològica Moderna, aquesta va perforar amb violència a la baixa i amb un ampli buit baixista el que semblava que podia ser una falca baixista (d'implicacions alcistes). Aquest buit baixista passa a ser ara una important resistència ($62,60). Deixant la porta oberta al fet que el títol resti la totalitat de l'últim impuls alcista, és a dir, de tornar als mínims de maig als aproximadament $46. S'ha deteriorat molt el gràfic d'aquesta companyia durant els últims temps. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

mrna090920
Gráfico diario de Moderna

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador