Consultorio285(2)

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Grifols, Oryzon Genomics, PayPal, Meliá Hotels, Catalana Occidente, Acciona, Telefónica i Santander.

  • 4,85€
  • 2,16%
  • 8,39€
  • 3,71%
  • 2,00€
  • 0,91%
  • 4,22€
  • 1,73%
Análisis Técnico

Bon dia, els segueixo a través de BrokerNow de La Caixa. M'agradaria conèixer la seva opinió tècnica sobre Grifols i Oryzon, que tenen expectatives alcistes segons alguns mitjans. Gràcies. M.cg.

Estimada lectora, bona tarda. Grifols és un títol pel qual ens pregunten amb freqüència últimament i on en realitat tot segueix igual, res ha canviat en el que al nostre ‘speech’ dels últims temps es refereix. De fet, Grifols és un bon exemple sobre allò que ens agrada recordar sobre que un valor pot caure amb força sense deixar de ser alcista per això en termes de mitjà i de llarg termini. Al cap i a la fi, com es pot observar al gràfic, tenim un impecable canal alcista i la base d'aquest, cap a on sembla dirigir-se el preu, passa per l'entorn dels 22-22,30 euros. Aquí és on ens llançaríem de nou a obrir llargs, a la base del canal.

grf2007202
Gráfico semanal de Grifols

Quant a Oryzon Genomics aquest sembla estar donant forma a una bandera de continuïtat de tendència. Encara que el que és realment important és la directriu baixista que uneix els successius màxims decreixents des de mitjan 2018 i que en aquest moment passa per l'entorn dels 3,70 euros. Si bé és cert que la superació de la directriu seria un avís a navegants que alguna cosa pot estar començant a canviar per a aquest títol, el senyal definitiu seria la superació de la resistència que té a l'últim màxim decreixent: els màxims d'abril de 3,90 euros. Gràcies a vostè, una salutació.

ory200720
Gráfico semanal de Oryzon Genomics

Molt bones, voldria saber què opinen sobre les accions de PayPal. Especialment a llarg termini. Encara que no crec que sigui de les més demandats, m'agradaria saber la seva opinió. Moltes gràcies. G.

Estimat inversor, bona tarda. No hi ha gran cosa a dir de PayPal, ja que es troba en pujada lliure absoluta, igual que el Nasdaq. Des dels mínims de març ha acumulat una pujada del 125%, i a molt curt termini està desplegant un petit lateral, dins d'una clara tendència alcista de fons (o primària). L'única cosa que cal destacar del gràfic és que presenta un important suport al buit alcista de principis de maig de 128,31 euros. Els que estiguin fora del títol poden intentar entrar-hi aquí, perquè és on es troba la zona de suport més clara en aquest moment. Però aquells que ja hi siguin no tenen cap motiu per tancar la posició, perquè aquest subjacent no pot ser més alcista. Gràcies a vostè, una salutació.

pypl200720
Gráfico diario de PayPal

Bon dia, José María. El primer, agrair-te la professionalitat de les teves anàlisis. M'agradaria preguntar-te per Meliá, quina anàlisi tècnica fas d'aquest valor? Moltes gràcies.

Benvolgut lector, bona tarda. Meliá Hotels és baixista avui dia, però això no treu que just en aquest moment el tinguem en un moment de mercat d'allò més interessant: just a la zona de suport que per definició li confereix el buit alcista de la sessió del 25 de maig, els 3,476 euros. Per a 'trading' és ara quan un es pot llançar a la piscina amb 'stop loss' al propi buit. Aquest imponent buit s'ha emplenat però no s'ha tancat/anul·lat i, mentre no es tanqui, creiem que es donen les condicions per enfilar-se al tren de les compres, amb objectiu a la resistència dels 4,60 euros i per damunt, els màxims de juny de 5,47 euros. Gràcies a vostè, una salutació.

mel200720
Gráfico diario de Meliá Hotels

Bona tarda, José María. En primer lloc agrair-li la seva dedicació a les anàlisis tan interessants que realitza diàriament. M'agradaria que analitzés aquestes dues accions: Catalana Occidente i Acciona. M'agradaria saber la seva opinió quant a l'anàlisi tècnica. Gràcies! D.tl.

Estimat inversor, bona tarda. Diguem que el que em m'agrada de Catalana Occidente és que les últimes caigudes semblen estar trobant sòl en el que seria la clavicular del doble sòl que va confirmar per sobre de la resistència (ara suport) dels 19,60 euros. Així, en la mesura en què aquest no es perfori, entenem que es donen les condicions perquè el preu intenti emplenar el buit baixista setmanal que té als 25,80 euros i per damunt té una altra important resistència de 27,40 euros. Resumint, és ara quan el tornem a tenir en nivells de suport de curt termini importants.

cata200720
Gráfico semanal de Catalana Occidente

Quant a Acciona, és dels títols més interessants actualment. De fet, a més de que la forta correcció dels últims mesos ha trobat suport a la directriu alcista de llarg termini, aquest està 'apuntant el cap' per sobre de la resistència que presenta als 97,25 euros, superant en aquest moment el que seria la clavicular d'un ampli doble sòl que li llançaria cap als màxims anuals dels 124 euros. I per damunt ja no hi ha res realment important fins als màxims històrics, els 154 euros. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

ana200720
Gráfico semanal de Acciona

Bon dia. Si us plau, quines són les possibilitats per al Santander i Telefònica a curt i mitjà termini? Salutacions cordials. M.M.

Benvolguda lectora, bona tarda. Us convido a llegir aquí l'anàlisi tècnica que aquest cap de setmana vam fer sobre BBVA i Santander, així com de l'índex bancari europeu. I tornant als títols de l'entitat càntabra, l'única cosa que li puc dir quan encara no tenim cap figura de retorn és que de moment estem davant un simple rebot i poc més. Rebot que pot tenir continuïtat durant les pròximes sessions/setmanes només si el suport dels 2,09 euros no es perfora.

san200720
Gráfico diario de Banco Santander

Quant a Telefónica, és igual el que faci a curt termini, tant si puja fort com si cau. Aquest presenta una important resistència als 5,10 euros, abans suport i clavicular d'un gran doble sostre de llarg termini. I si ens creiem aquesta figura de retorn, cal pensar que la potencial correcció li portarà clarament per sota dels mínims anuals (3,39). Resumint, no descarto que amb el pas del temps el rebot la porti a la zona de resistència dels 5-51,0 euros, però fins i tot així res no canviaria realment. Els títols de l'operadora continuarien sent baixistes. Pot llegir aquí l'anàlisi que aquest matí hem fet sobre l'operadora. Una salutació.

tef200720
Gráfico mensual de Telefónica

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

contador