Consultorio285(2)

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza ArcelorMittal, Repsol, Callon Petroleum, Adidas, Santander, Iberdrola, Amper i PharmaMar.

  • 23,82€
  • 0,04%
  • 4,51€
  • -0,73%
  • 26,24€
  • -1,43%
Análisis Técnico

Bon dia. Voldria preguntar pels següents valors: ArcelorMittal i Repsol. Moltes gràcies. P. m.

Estimat lector, bona tarda. Els dos valors es troben en una situació similar, en el sentit que no han estat capaços de tancar/anul·lar els amplis buits baixistes de mitjan març. Els han emplenat, però no els han tancat. En el cas del gegant mundial de l'acer, ArcelorMittal, estem parlant de la resistència dels 11,55 euros. Si arriba a tancar aquest buit, la següent gran resistència la trobem a la directriu baixista (14,50). Mentre que pel costat dels suports tenim els 6,98 i sobretot el doble suport (que no doble sòl) dels 5,98-6 euros.

mts1307202
Gráfico semanal de ArcelorMittal

En el cas de Repsol el buit homòleg es troba als 9,05 euros. Per damunt tenim la resistència dels 10 euros (50% d'ajust) i els 11 euros (61,8%). Resumint, en la mesura en què no es tanquin aquests buits baixistes seguirem sense tenir cap senyal de fortalesa addicional i per tant cal continuar creient que estem davant un simple rebot (fase de reacció) i poc més. Gràcies a vostè, una salutació.

rep1307202
Gráfico semanal de Repsol

Moltes gràcies Sr. José María per les seves anàlisis en aquesta secció, és de lectura obligada per a mi cada dia. Volia preguntar-li si podria analitzar Callon Petroleum (CPE) a curt i mitjà termini perquè crec que es troba a preus atractius. Pot veure's el valor beneficiat d'una pujada del petroli? Gràcies. E.FB.

Benvolgut lector, bona tarda. Callon Petroleum és un valor clarament baixista en termes de mitjà i de llarg termini. Però és cert que just ara presenta una òptima equació rendibilitat-risc pel costat llarg o alcista, sobre la base de l'imponent buit alcista que presenta als 0,82 dòlars (sessió del cinc de juny). Aquest buit, per definició important suport, s'ha emplenat parcialment. Per tant, pot dir-se que és ara quan l'equació rendibilitat-risc es fa interessant, col·locant l'‘stop loss’ en aquest buit alcista. A més, la caiguda cap a la zona de l'euro encaixa dins del que és un ‘throw back’ cap als màxims d'abril (abans resistència i ara suport). Resumint, si cal intentar-ho amb aquest títol, ha de ser just ara. Molt amable per les seves paraules, moltes gràcies.

cpe130720
Gráfico diario de Callon Petroleum

Bon dia, José María. Moltes gràcies pels seus comentaris, són molt útils. Li volia preguntar per Adidas, una companyia a màxims històrics al març, forta caiguda (45%) i posterior recuperació. Sabent que el retorn del consum serà gradual, però sent una empresa global, què n'espera del valor a mitjà termini?... amb suports i resistències si és possible. Moltes gràcies. R.bz.

Estimat inversor, bona tarda. Adidas és un títol que no em disgusta en termes de llarg termini, ja que malgrat les caigudes de març continua sent alcista. Diguem que ha estat capaç de frenar les caigudes a l'important suport horitzontal dels 164 euros. Després de les últimes pujades ha estat capaç de tancar el buit baixista setmanal de mitjan març (cosa que la majoria dels títols del nostre mercat no ha estat capaç de fer) i a més, tenim mínims i màxims creixents des dels mínims de març. És a dir, no descarto que són les seves correccions intermèdies (fases de reacció) acabi posant rumb a màxims històrics (317,5), com estan fent molts dels títols del mercat alemany. I és que com he estat dient des dels mínims de març, la fortalesa la trobem principalment a Wall Street i a Europa, al Dax alemany. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

ads130720
Gráfico semanal de Adidas

Bon dia, José María. Si us plau, agrairia una anàlisi de Santander i d'Iberdrola. Més o menys les tinc en preu. Gràcies per la teva ajuda. Salutacions des de Lanzarote. I.G.

Santander l'hem analitzat a primera hora del matí (pot llegir-ho aquí) i la veritat és que, encara que ara menys que a l'obertura, en realitat tot segueix igual. Diguem que tota possibilitat que el rebot tingui continuïtat passa perquè es respecti el suport dels 2,09 euros, el nivell homòleg als 2,96 euros del BBVA. Per tant, pot dir-se que en la mesura en què els dos grans bancs del nostre país respectin els mínims de finals de juny hi ha lloc per a l'esperança, en el sentit que el rebot pot tenir continuïtat cap als màxims de juny.

san1307203
Gráfico diario de Banco Santander

A la fi de març dèiem que el que més ens agradava d'Iberdrola era l'impecable de l'ajust/reculada del 61,8% de la pujada prèvia. I des d'aquí, amb les seves correccions contra tendència (fases de reacció) el preu ha posat rumb a la resistència que presenta als màxims anuals i històrics, els 11,10 euros. I per damunt es col·locaria de nou en pujada lliure absoluta. Gràcies a vostè, una salutació.

ibe130720
Gráfico semanal de Iberdrola

Hola, José María. M'agradaria saber com veu Amper i a PharmaMar a mitjà-llarg termini. Gràcies. J.B.

Amper és un títol sense tendència, i que per tant ara mateix no té gens d'interès. El tenim desplaçant-se lateralment des de 2017 i, dilatacions a part, simplement ha rebotat des de la base del canal. Com a zones de resistència té el buit baixista setmanal dels 0,22 euros i per damunt la zona dels 0,29-0,30 euros. Tècnicament és un valor que no té gens d'interès, no té tendència, i així no hem d'entrar al mercat.

amp130720
Gráfico semanal de Amper

Quant a PharmaMar continua sent, com no pot ser d'una altra manera, un clar mantenir en cartera. Al cap i a la fi es tracta d'un valor impecablement alcista des d'octubre de 2018. I simplement se'ns ha frenat a la important zona de resistència que presenta al rang de preus comprès entre els 9-9,70 euros. Per sobre d'aquesta zona de control no s'observa res realment important fins als màxims històrics, la qual cosa no vol dir que hagi de dirigir-se necessàriament fins aquí. Gràcies a vostè, una salutació.

phm130720
Gráfico semanal de PharmaMar

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador