cb lupa market

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Volkswagen, Oryzon, PharmaMar, Santander, Bankia, Gestamp, bitcoin i l'euro/dòlar.

  • 4,80€
  • 0,32%
  • 1,78€
  • 2,65%
  • 1,0693$
  • -0,04%
  • 2,00€
  • -0,99%
  • 29,18€
  • 2,67%
Análisis Técnico

Bon dia, primer de tot vull agrair-li les seves anàlisis i la feina que fa. M'agradaria saber què opina de les accions de Volkswagen i quin creu que seria un bon moment per entrar-hi. Crec que és una bona opció a llarg termini, no li sembla? Gràcies! A.rs.

Estimat inversor, bona tarda. Volkswagen és un títol interessant, que està rebotant amb força des dels mínims de març. Amb les seves correccions puntuals, tot fa pensar que el preu podria dirigir-se a la zona de resistència que té als màxims de 2018 i de 2019: els aprox. 185 euros. Si aconsegueix saltar per sobre amb un bon marge i en espelmes setmanals tindrem un important senyal de fortalesa, preàmbul del que pot acabar sent un retorn als màxims històrics dels 192 euros. Per baix, pel costat dels suports, el més immediat el tenim a l'últim mínim creixent (125). Tenim també una resistència intermèdia al buit baixista setmanal dels 166 euros. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

vow110920
Gráfico semanal de Volkswagen

Bon dia, José María. M'agradaria saber la seva anàlisi i opinió per entrar a mitjà termini a Oryzon Genomics, als preus actuals. Moltes gràcies. F.M.

Benvolgut lector, bona tarda. Encara no és el moment d'entrar a Oryzon Genomics, independentment dels rebots puntuals que es puguin produir al curt termini. O almenys no en la mesura en què el preu no sigui capaç de saltar per sobre de la important resistència que té a la directriu baixista, que uneix tots i cadascun dels màxims decreixents des de juliol de 2018 i que passa en aquest moment pels aproximadament 3,60 euros. Encara que la confirmació definitiva d'un canvi de tendència només la tindrem per sobre dels màxims de maig, els 3,90 euros. Gràcies a vostè, una salutació.

ory110920
Gráfico semanal de Oryzon Genomics

Bon dia, Sr. Rodríguez i moltes gràcies pels seus comentaris. Des del ‘contraesplit’ de PharmaMar l'acció ja no és la que era. Hi vaig arribar a guanyar molt amb aquest títol, però ja només hi guanyo un 15%. És normal aquest comportament? Què li passa? Moltes gràcies i salutacions. A.S.

Estimat inversor, bona tarda. No li passa res. El problema és que, no em malinterpreti, estem mal acostumats. Els preus no pugen pels segles dels segles sense la seva corresponent correcció/ajust proporcional (fase de reacció). I amb PharmaMar no havia de ser diferent. El convido a llegir aquí l'anàlisi sobre la companyia biotecnològica que a primera hora d'aquest matí publicàvem a la nostra pàgina. Presenta un important suport al buit alcista de la sessió del 16 de juny a 76,20 euros. El que fa que, per a ‘trading’ l'equació rendibilitat-risc sigui òptima pel costat alcista en aquest moment. Amb ‘stop’ en el buit. Però és que encara que aquest buit es tanqués, la tendència de mitjà termini continuaria sent alcista. Gràcies a vostè, una salutació.

zel110920
Gráfico diario de PharmaMar

Hola José María. Després de l'enfonsament de Santander després dels resultats vaig comprar un paquet d'accions a 1,81 euros. No pretenc fer ‘trading’ ni molt menys, vaig a llarg termini. Com veu el títol a dos-tres anys vista? Moltes gràcies. Una salutació. I.P.

Benvolgut lector, bona tarda. Santander presenta un important suport als mínims anuals, que al seu torn coincideix amb els mínims de 2009. Ja ha fet uns quants els intents de perforar-lo, de moment sense reeixir. Això fa que l'equació rendibilitat-risc sigui òptima pel costat llarg o alcista als nivells actuals de preu, amb ‘stop loss’ per sota del suport esmentat. Per sota tenim els mínims de 2002 a 1,50 euros. Dit això, figura de retorn no en tenim. En el moment actual de mercat només tindríem figura de retorn per sobre dels màxims de juny, els 2,60 euros. Gràcies a vostè, una salutació.

san110920
Gráfico mensual de Banco Santander

Hola, José María. Tinc accions de Bankia comprades a 1,03 euros d'una anàlisi que vaig llegir a la vostra pàgina sobre un ‘HCH’ invertit i la veritat és que l'ha clavat. Com veu l'acció en el moment actual després de la fusió amb CaixaBank? Està tot el peix venut ja? Una salutació i gràcies per totes les anàlisis que realitza i que tant ens ajuden. A.L.

Estimat inversor, bona tarda. Bankia la vam analitzar aquest dijous i de moment el que sabem és que s'ha frenat on calia esperar que ho fes, a la resistència dels 1,50 euros. Però això no vol dir que no pugui continuar escalant posicions. Els preus haurien de prendre's un petit respir i drenar els últims excessos, ja que en poc més d'una setmana l'acció s'ha revalorat un 50%. Acció-fase de reacció. Sàpiga també que no estem parlant en absolut d'un canvi de tendència en termes de mitjà i de llarg termini perquè no és així. Avui dia tot continua formant part d'un rebot, violent això sí, dins d'una impecable tendència baixista de fons. Gràcies a vostè, una salutació.

bkia110920
Gráfico semanal de Bankia

Bon dia, José María. M'agradaria que analitzessis Gestamp i el bitcoin. No se'n parla gaire, i agrairia alguna valoració d'aquests. Gràcies per les teves anàlisis, són de gran ajuda per als que no ens dediquem a això. Salutacions. F.R.

Benvolgut inversor, bona tarda. Cert, són dos subjacents pels quals pregunta molt poca gent. Començant per Gestamp, dir-li que és un valor molt baixista. En caiguda lliure. A curt termini està rebotant (fase de reacció) fruit de l'extrema sobrevenda i poc més. Com a resistències de curt termini té els 2,44 euros i per damunt i de més rellevància els màxims de juny als 3,08 euros. I per damunt i molt allunyat dels nivells actuals la directriu baixista, que passa pels 3,80 euros. Com a suports tenim els 2,11 i els mínims històrics (1,84). En qualsevol cas, és un valor molt baixista i per tant i per definició sense el més mínim interès de cara a la inversió.

gest110920
Gráfico semanal de Gestamp

Quant al bitcoin haig de reconèixer primer de tot que esperava que el suport dels $10.500 (abans forta resistència) frenaria l'últim moviment correctiu. Però en qualsevol cas res no ha canviat realment: l'important és que el preu continua construint mínims i màxims creixents des dels mínims de març. És més, fins i tot la caiguda cap als $10.000 encaixa avui dia dins d'un simple ‘throw back’ cap a l'antiga zona de resistència, amb una certa dilatació del preu, això sí. Veurem si des d'aquí és capaç de reestructurar-se a l'alça amb objectiu a les resistències dels $14.000 (els màxims de 2019) i els màxims històrics dels $20.000. Resumint, esperava veure al bitcoin molt més amunt en aquest moment, però d'altra banda tampoc no s'observa més deterioració de la sèrie de preus. Gràcies a vostè, una salutació.

btc110920
Gráfico diario del futuro del bitcoin

Hola, molt bon dia. Se li ocorre alguna estratègia de curt termini en l'euro/dòlar de cara a una operativa amb apalancament? Moltes gràcies, una salutació.

Estimat lector, bona tarda. L'euro/dòlar el vam analitzar dijous (llegeixi-ho aquí) i la veritat és que pel que fa al molt curt termini no veig cap finestra de ‘trading’ que sigui més o menys clara. És cert que pot ser que les últimes caigudes formin part d'un simple suport (throw back) cap a la part alta del canal baixista de llarg termini. Però també és cert que la correcció/ajust proporcional em sembla molt petita comparada amb les pujades prèvies. No ho veig gens clar en el moment actual, i quan no se sap què fer, el millor és no fer res. Crec sincerament que el millor és esperar que el preu es defineixi una mica més i ja després, amb un ‘stop’ clar (coses que ara mateix no tenim) llançar-nos a la piscina. Gràcies a vostè, una salutació.

eurusd10920
Gráfico semanal del euro/dólar

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador