Consultorio630

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Facebook, Tesla, Seattle Genetics, Netflix, ACS, Duro Felguera, Ence i Santander.

  • 4,75€
  • -0,66%
  • 170,18$
  • 4,97%
Análisis Técnico

Bon dia, José María, m'agradaria que analitzéssiu el possible comportament de Facebook i de Tesla. Moltes gràcies. Salutacions. P.

Estimat inversor, bona tarda. Els dos títols són clarament alcistes, sense cap mena de dubtes. El gegant de les xarxes socials Facebook va marcar la setmana passada nous màxims de tots els temps, és a dir, no pot ser més alcista. I encara que corregís al final de la setmana, la veritat és que la correcció encaixa a priori amb un simple ‘throw back’ cap als anteriors màxims històrics: els màxims de gener de 224 dòlars. Pot ser que simplement es tracti d'això, d'un simple ‘throw back’. Però encara que corregís més, res no canvia realment, ja que estem davant un títol que presenta impecables mínims i màxims creixents de mitjà i de llarg termini, o sigui que no cau. És un clar mantenir en cartera, sense cap mena de dubtes.

fb010620
Gráfico semanal de Facebook

Quant a Tesla, tres quartes parts del mateix. De fet, el tancament del mes de maig en 835 dòlars és el màxim històric a preus de tancament en espelmes mensuals. I tot apunta que aviat posarà proa cap als màxims històrics dels 969 dòlars. Al cap i a la fi, les importants caigudes de febrer i de març encaixen a la perfecció amb un 'throw back' cap al suport dels anteriors màxims històrics. El títol no pot ser més alcista, independentment de les correccions que a vegades es produeixen. Moltes gràcies a vós, salutacions.

tsla010620
Gráfico semanal de Tesla

Hola, José María, m'agradaria que analitzéssiu un valor que em va despertar molta curiositat, amb el qual tenia una bona sensació, però al qual no em vaig decidir a entrar-hi: Seattle Genetics, del Nasdaq. També m'agradaria que em donéssiu la vostra opinió de per què Netflix no acaba de seguir el ritme (encara que es troba a màxims) amb l'empenta que se li pressuposa a la resta de les FAANG. Moltes gràcies. I.SP.

Benvolgut inversor, bona tarda. Seattle Genetics és un títol que no havia analitzat mai, siguem sincers. Però és impecablement alcista en termes de mitjà i de llarg termini. És cert que aquests últims mesos ha pujat amb força animat per les pujades de tot el sector de les farmacèutiques i biotecnològiques per la lluita contra la Covid-19, però la tendència alcista a aquest valor li ve de molt lluny. De fet, s'observa un canal alcista de llarg termini, i sembla haver posat rumb cap a la part superior del canal, ara a la regió dels 190-200 dòlars. El problema és que comprar ara, encara que pot continuar pujant, no n'hi ha dubte, és arribar molt tard al mercat. Millor fer-ho en correccions, que sens dubte arribaran.

sgen010620
Gráfico mensual de largo plazo de Seattle Genomics

Pel que fa a Netflix, cal ser justos amb el valor. Ho va fer molt bé en els pitjors moments de la crisi (febrer i març) i de fet es va atrevir a marcar nous màxims històrics. I ara li costa pujar més perquè les pujades de les darreres setmanes estan més centrades en la tecnologia. Però el realment important és que Netflix és clarament alcista en termes de mitjà i de llarg termini. I a curt, el que tenim en aquest moment no és res més que un simple ‘throw back’ cap a l'anterior i important zona de suport dels 385-390 dòlars. Moltes gràcies a vós, salutacions.

nflx0106202
Gráfico semanal de Netflix

Hola, bona tarda. Tinc Accions d'ACS i després de les fortes pujades no crec que tingui més força de moment. Voldria vendre i recollir beneficis. La meva consulta és, què em recomaneu? Vendre? Havia pensat comprar també Duro Felguera o Ence Energia. Moltes gràcies i felicitats pel consultori. D.L.

No fa gaire que dèiem d'ACS que arribava molt cansat a la zona de resistència que presentava (i presenta) al buit baixista setmanal de mitjan març. Durant molt de temps hem parlant que aquest nivell de resistència podia ser l'excusa perfecta perquè descansés una mica, com de fet ha succeït. Però és veritat que, tot i que ha frenat, no sembla voler corregir amb força, i ens ha deixat un petit suport de molt curt termini de 19,70 euros. El que vol dir que, mentre aquest suport no es perfori, no descarto que de nou intenti atacar la zona de resistència que presenta als 24,70 euros. Tancar aquest buit baixista, anul·lar-lo, seria un important senyal de fortalesa dels títols de la constructora. Però sí, si venguéssiu ara, ho estaríeu fent a prop d'una resistència important, i això no està mai mal fet.

acs010620
Gráfico semanal de ACS

A la fi d'abril dèiem de Duro Felguera que presentava una prometedora figura de retorn en 'cap i espatlles' invertida que apuntava a cotes molt més altes. I si bé és cert que les sensacions continuen sent bones a curt termini, perquè el preu sembla estar donant forma a un triangle (màxims decreixents i mínims creixents) per tal de continuar pujant, la figura apunta cap a la zona dels 0,90 euros com a objectiu de pujada mínim teòric.

mdf0106202
Gráfico diario de Duro Felguera

Quant a Ence, dilatacions dels preus, a part a conseqüència de la volatilitat i la por històrics viscuts durant febrer i març, vull quedar-me amb el que sembla una directriu alcista que uneix els successius mínims creixents des de 2012 .i que uneix els mínims d'aquest any, de 2014, 2016; el preu ha aconseguit tancar-hi per sobre fins i tot durant aquesta última gran sotragada baixista. Però és cert que encara tenim màxims i mínims decreixents, a més del canal baixista de llibre pel qual es continua desplaçant el títol avui dia. Resumint, no tenim ni molt menys figura de retorn, però no em disgusta aquesta potencial directriu alcista de llarg termini on sembla haver fet sòl el títol. Anirem veient a poc a poc què vol fer el preu.

ence010620
Gráfico mensual de Ence

Bon dia, José María. Vaig comprar a principis de maig accions del Sandander a 1,97 euros amb vistes al llarg termini (un parell d'anys). No sé si potser m'he avançat una mica, però és que en la meva opinió, els preus són de liquidació. Què us en sembla? Gràcies per la vostra secció del consultori, que intento no perdre'm mai. Salutacions des d'Oviedo.

No tenim figura de retorn de cap mena per als títols de l'entitat càntabra. Tan sols un petit rebot des de nivells de suport claus de llarg termini, que són els mínims de 2009 d'1,77 euros. I aquí és on s'ha frenat l'últim tram correctiu, i poc més. L'enfonsament previ ha estat del 55% des dels màxims de febrer, i què menys que un rebot d'una certa entitat serveixi per a drenar/ajustar proporcionalment les importants caigudes prèvies. Acció-fase de reacció. A més, com a la vida mateixa, sempre sabem com comencen les coses però no com acaben, o dit d'una altra manera: el que va començar com un tebi rebot, amb el pas del temps podria ser una mica més que això. Però ara mateix, l'única cosa que tenim del Santander és això, un simple rebot. Això sí, des de nivells de suport claus. Per dalt, pel costat de les resistències, en tenim una (a molt curt termini) de 2,20 euros. I per sobre, els 2,65 euros però sobretot, l'imponent buit baixista setmanal de mitjan març de 3,05 euros. Us convido a llegir aquí l'última anàlisi sobre l'entitat càntabra. Moltes gràcies a vós, i salutacions.

san010620
Gráfico mensual de Banco Santander

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador