broker 1

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Repsol, Telefónica, PharmaMar, Prisa, Lufthansa, Medtronic, Renault i Tesla.

  • 33,30€
  • 3,35%
  • 4,11€
  • -1,18%
  • 168,47$
  • -2,04%
Análisis Técnico

Bon dia. M'agradaria conèixer la vostra opinió sobre la situació actual i perspectives de Repsol i Telefónica. Moltes gràcies. G.PB.

Estimat lector, bona tarda. És rara la setmana en què no s'analitzen aquests dos títols; són molts els lectors/inversors que s'hi interessen amb freqüència. I de moment tot segueix igual. Les caigudes dels últims dies de Repsol no signifiquen res. Així mateix, si assistíssim a pujades importants, tot seguiria igual. Per què? Perquè simplement estem en fase de rebot o fase de reacció després del ‘crash’ viscut al llarg del mes de febrer i de març. I és que els preus, després de fortes correccions, sempre reboten. De fet, no descartem que el rebot tingui continuïtat fins a, com a mínim, la important resistència dels 9,60 euros (l'últim buit baixista setmanal). Però és que un ajust del 50% de la caiguda prèvia el portaria als 10,60 euros, nivells que ara mateix semblen impensables. I tot indica que seguirem així, amb fortes bandades a l'alça i a la baixa, durant moltes setmanes. Així és com es comporten els preus després d'un enfonsament com el que han viscut totes les borses mundials. Ha estat un enfonsament de tots els mercats, una correcció sistèmica.

repsol240420
Gráfico semanal de Repsol

I quant a Telefónica, pràcticament el mateix, com no pot ser d'una altra manera. En aquest cas, la principal zona de resistència, encara que llunyana, la trobem als 5,30-5,35 euros. Pot llegir aquí l'última anàlisi realitzada sobre la nostra operadora. Moltes gràcies a vós, una salutació.

tef240420
Gráfico semanal de Telefónica

Bones, José María. Agrairia que analitzéssiu PharmaMar comprades a 3,15 euros i Prisa, que les vaig comprar a un euro creient que era una ganga, i fixeu-vos tot el que hi estic perdent. Em podeu indicar els suports i resistències més immediats? Salutacions i moltes gràcies per aquesta secció d'anàlisi. JM.A.

Benvolgut inversor, bona tarda. PharmaMar el vam analitzar aquest dijous a la nostra pàgina (llegiu aquí l'anàlisi). I tot i que encara no coneixem el tancament de l'espelma setmanal, la veritat és que està trencant a l'alça amb força. I si finalment es confirma, cal contemplar com a escenari més probable un nou impuls alcista que el porti en primera instància a nivells de preu pròxims al rang de preus comprès entre els 5,60-6 euros, que és on conflueixen importants nivells de resistència. I per damunt ja no hi ha res rellevant fins als 9-10 euros.

phm240420
Gráfico semanal de PharmaMar

Quant a Prisa, estem parlant d'un valor impecablement baixista, en caiguda lliure absoluta. Això no vol dir que, de tant en tant, no reboti amb força a l'alça. I l'únic motiu pel qual es pot ser optimista a molt curt termini és perquè ha frenat a la base del canal baixista de llarg termini, per definició suport. La feblesa és de tal calat, que un simple rebot (fase de reacció) que procurés emplenar l'últim buit baixista setmanal, projectaria al títol a la zona dels 0,79 euros. I la part alta del canal baixista, que és la zona de control més important en aquest moment, passa pels aproximadament 1,40 euros. Moltes gràcies a vós, una salutació.

prisa2240420
Gráfico semanal de Grupo Prisa

Hola Sr. Rodríguez. A l'última sessió de març vaig comprar accions de Lufthansa a 8,56 euros aprofitant les rebaixes que crec que presenta el sector. Es parla molt que algunes aerolínies poden entrar en fallida, però no crec que el gegant alemany ho faci. Diguem que em refio abans d'aquesta aerolínia que d'IAG o de moltes altres. Les he comprat pensant en dos-tres anys. Creu que m'he pogut avançar, o que hi ha poc risc als preus actuals? Gràcies i salutacions des d'Almeria.

Estimat lector, bona tarda. Us convido a llegir aquí l'última anàlisi que hem fet sobre IAG. Dit això, el gràfic de Lufthansa és molt clar. No vull dir amb això que no pugui pujar amb força en forma de rebot, que podria. Però tot sembla indicar que tornarà a l'origen del moviment: els mínims històrics que va assolir al 2003, als 6,63 euros. I si hi ha un nivell de preus on intentar-ho a l'alça en aquest moment de mercat seria just aquí, als mínims històrics, ja que és l'única zona de suport en el moment actual. De totes maneres, sapigueu que tant IAG, com Lufthansa, KLM-Air Frace i totes elles recuperaran quan ho faci tot el sector en bloc. Mentrestant, i en la mesura en què no tinguem figura de retorn per al sector, continuarem tenint importants bandades a l'alça i a la baixa, però sempre dins d'una tendència baixista de grau major. Cal pensar que a dos-tres anys vista, en condicions normals, els preus estaran clarament per damunt. Però un servidor mai no comprarà un valor en tendència baixista sense abans tenir figura de retorn. Gràcies a vós, una salutació.

luf240420
Gráfico mensual de Lufthansa

Hola, bon dia. Recentment vaig comprar accions de Medtronic a Wall Street a 93 dòlars, perquè sembla que és un dels majors fabricants de respiradors en aquesta crisi pel coronavirus. Creieu que ho vaig fer a un bon preu? On col·locaríeu l'‘stop’ de pèrdues en aquesta acció? Moltes gràcies i salutacions des de Fuerteventura. O.S.

Benvolgut inversor, bona tarda. Independentment del preu de compra, Medtronic és un valor interessant, ja que els mínims de la forta correcció han trobat suport a la base del canal alcista de llarg termini. De manera que, correccions puntuals a part, el normal és que aquest acabi dirigint-se als màxims anuals i històrics i per damunt la part alta del canal alcista, ara als 130 dòlars. Atès que estem parlant d'un valor alcista en termes de mitjà i de llarg termini, no em preocuparia massa per les fluctuacions del dia a dia. Moltes gràcies a vós, una salutació.

med240420
Gráfico semanal de Medtronic

Bona tarda, José María. Voldria entrar en el sector de l'automòbil, però no sé si fer-ho a través de Renault, que ha caigut tantíssim, o de Tesla. M'agrada Tesla, però hi ha molta gent que diu que és una bombolla i em fa por comprar una cosa que ha pujat tant aquestes últimes setmanes. No ho sé, què us diuen els gràfics? Gràcies per tot. Una salutació. E.R.

Estimat lector, bona tarda. Un servidor ho té molt clar des de fa molt temps: Tesla. Només cal mirar els gràfics d'una i una altra companyia per adonar-se que el fabricant número u del món de cotxes elèctrics és clarament alcista, mentre que el fabricant francés és clarament baixista. I com diem sempre, al mercat hi hem d'anar a comprar fortalesa, no feblesa. Així, rebots puntuals apart, Renault ja no presenta suports importants fins als mínims històrics que va marcar al 2009 prop dels deu euros.

rno240420
Gráfico semanal de Renault

Mentre que en el cas de Tesla, les importants caigudes de març encaixen a la perfecció dins del que és un simple ‘throw back’ cap als anteriors màxims històrics. I des d'aquí s'està reestructurant a l'alça sense cap mena de problema. Després, si ens fixem en el gràfic, Tesla no pot ser més alcista, mentre que Renault no pot ser més baixista. I per a un analista tècnic, el preu és l'única cosa que mana, sempre. Gràcies a vós, una salutació.

tsla240420
Gráfico semanal de Tesla Motors

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador