broker gafas portada

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Taiwan Semiconductor, Uber, Acerinox, PharmaMar, NIO, Xpeng, Li Auto i Grenergy.

  • 10,13€
  • -0,10%
  • 25,95€
  • 2,98%
  • 28,96€
  • 0,49%
Análisis Técnico

Bon dia, José María. Volia consultar-lo sobre el fabricant de xips TSM. Moltes gràcies per aquest consultori que sempre segueixo amb molta atenció. L.P.

Estimat lector, bona tarda. El gegant fabricant de xips Taiwan Semiconductor presenta una impecable tendència alcista de fons que és veritablement envejable. És alcista a tots els terminis, i es troba en pujada lliure absoluta, a màxims de tots els temps. S'observa un impecable canal alcista de llarg termini que s'ha superat a l'alça i, a més, sembla haver-hi trobat suport (throw back) per poder reestructurar-se a l'alça de nou. Si ens creiem el canal superat a l'alça, aquest hauria de recórrer-ne l'amplària durant aquestes setmanes/mesos següents. És un clar mantenir en cartera, sense cap mena de dubte. Moltes gràcies a vostè, salutacions.

tsmc161120
Gráfico semanal de Taiwan Semiconductor

Bon dia, voldria que analitzés l'aspecte tècnic d'Uber. Si pot indicar-me'n els suports i resistències de cara al mitjà i curt termini. Moltes gràcies. E.RM.

Benvolgut inversor, bona tarda. Uber té un aspecte tècnic clarament alcista, sobretot des que la setmana passada el preu saltés per sobre de la resistència dels $38,50, ara suport, arrasant de pas els màxims històrics dels $47. Per tant, parlem d'un títol en pujada lliure absoluta. Amb un primer suport en el buit alcista de la setmana passada en els $44,87 i per sota i de major rellevància els $38,50. El que seria normal és que a curt termini dreni els excessos i que corregeixi una mica les importants pujades de la setmana passada, i que després torni a anar escalant posicions. Al cap i a la fi, es tracta d'un valor que actualment no té resistències de cap mena. Gràcies a vostè, una salutació.

uber161120
Gráfico semanal de Uber

Bon dia, Sr. José María. Què pot dir-me sobre Acerinox? Moltes gràcies per la seva resposta. B.

Estimat lector, bona tarda. Acerinox és un valor que hem analitzat en diverses ocasions en aquesta secció aquestes últimes setmanes. El que resulta interessant d'aquest títol en aquest moment és que finalment ha estat capaç de tancar (anul·lar) el buit baixista setmanal de març de 8,004 euros. Ara aquest buit ja forma part de la història, ja no existeix; de manera que, correccions a part, deixa el camí lliure cap a la següent resistència, els màxims de principis d'enguany (10,23). Per damunt tenim la part alta del canal baixista pel qual s'ha anat desplaçant el preu des de 2015. Gràcies a vostè, una salutació.

acx161120
Gráfico semanal de Acerinox

Hola, bon dia. Els meus dubtes giren entorn de la reacció del mercat a les notícies publicades sobre el prometedor avanç de l'Aplidina. Davant una bona notícia, recolzada per l'administració i publicada en els mitjans, no entenc com el valor ha caigut tant. Agrairia sentir la seva opinió sobre aquest tema. Moltes gràcies per endavant. Una salutació cordial.v.tg.

Benvolgut inversor, bona tarda. Sàpiga que el mercat, gairebé sempre, s'avança als esdeveniments. És una màquina perfecta de descomptar escenaris. Així doncs, no és gens estrany que, quan es confirmen les notícies, els preus caiguin. La raó és que anteriorment havia pujat amb força. És allò de 'comprar amb el rumor i vendre amb la notícia'. El convido a llegir aquí l'anàlisi que la setmana passada sobre PharmaMar. Dit això, a molt curt termini, la clau continua trobant-se als mínims de setembre i, mentre aquest nivell no es perfori, no tindrem cap senyal de feblesa dins de l'ampli lateral en què es troba el títol, que està situat al seu torn en una clara tendència alcista de fons. Gràcies a vostè, una salutació.

phm161120
Gráfico diario de PharmaMar

Bon dia, José María. Últimament estan prenent molta embranzida les accions dels cotxes elèctrics. Estic valorant la possibilitat d'invertir a llarg termini en NIO, Xpeng o bé Li Auto. D'entre aquestes tres, quina presenta una anàlisi tècnica més atractiva, en aquests moments? Llegeixo els seus articles amb moltíssima atenció. Una salutació. D.A.

Estimat inversor, bona tarda. El sector dels fabricants de cotxes elèctrics és clarament alcista, però ha de saber que sempre hi ha la possibilitat de fortes caigudes (fases de reacció) si arribem tard al mercat. De fet, Tesla és l'únic títol del sector que porta mesos desplegant un moviment lateral, a diferència dels títols pels quals em pregunta, que no han parat de pujar, i que recentment han marcat màxims històrics. Fer tard al mercat, fins i tot quan es tracta de valors alcistes, pot comportar fortes pèrdues a curt termini.

Dit això, i començant per NIO, només cal mirar l'espelma setmanal per a adonar-se que continua sent clarament alcista. En d'altres paraules, mentre no tinguem una espelma setmanal que tanqui per sota del mínim de l'espelma setmanal prèvia, no tindrem cap senyal de feblesa en el marc de l'actual estructura alcista del preu. El problema és que es tracta d'un valor molt volàtil, que es belluga en una mateixa sessió, i això té parts bones i també en té de no tan bones. El títol podria prendre's ub moment de descans, sense deixar de ser alcista en termes de mitjà termini. Per a mi, som davant d'un clar mantenir en cartera, però no veig clar això de pujar al tren de les compres després que hagi ha pujat tant aquests últims mesos. Almenys no sense una correcció important contra tendència.

nio161120
Gráfico semanal de NIO

Sobre Xpeng no hi ha gaire a dir, en el sentit que és un valor amb un historial molt curt en borsa; però això sí, el poc que té és molt alcista. Des dels mínims de novembre, aquest títol s'ha revalorat més d'un 100%, de manera que l'única cosa que en podem dir és que es troba en pujada lliure, malgrat l'espelma correctiva del divendres, i que té suport al buit alcista dels $33,53. Per sota té un altre suport important en el buit alcista dels $27,39. Jo simplement aniria amb molt de compte amb aquesta mena de títols que deixen contínuament buits alcistes molt amplis pendents d'emplenar. És cert que no tots s'emplenen i que no tots es tanquen, però en general sí que ho fan. Així i tot, continuaríem parlant de valors alcistes.

xpeng161120
Gráfico diario de Xpeng

Finalment, de Li Auto, en podem dir més o menys el que acabem de dir sobre Xpeng. L'única cosa és que la darrera espelma d'anada i tornada' suggereix que podríem veure correccions a curt termini. Sense descartar un moviment a la recerca del suport del recent buit alcista dels $25. Simplement observi la volatilitat del títol, que en un mateix dia ha tocat els $40,81 i ha acabat tancant a $31,20. Molt amable per les seves paraules, una salutació.

Bona tarda Sr. José María. No em perdo cap dia les seves anàlisis i haig de dir-li que són molt precises, moltes gràcies per compartir-les. Vull preguntar-li avui per Grenergy: està esgotada la pujada i tirarà cap avall? Què me'n pot dir? Moltes gràcies novament. Una salutació. R.L.

Grenergy és un valor en pujada lliure absoluta, i això ja ho diu tot. Això no vol dir que no pugui desplegar un ampli moviment lateral durant bastant temps. Però l'important és la tendència de fons, o primària, que en aquest cas és clarament alcista. De fet, aquest mateix dilluns ha marcat un nou màxim històric intradia de 22,50 euros. Com a suports de curt termini tenim els 19,90 euros i els mínims de novembre en 18,70 euros. L'únic "però" d'aquest títol, com ja hem comentat en altres ocasions, és que és molt estret, molt ilíquid. És a dir, que amb poc capital es pot moure amb facilitat tant a l'alça com a la baixa. Gràcies a vostè, una salutació.

gre161120
Gráfico semanal de Grenergy

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador