cb lupa market

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Puma, Sacyr, Técnicas Reunidas, IAG, PharmaMar, Amadeus, Solaria i Talgo.

IAG

  • 2,00€
  • 0,25%
  • 3,35€
  • 0,12%
  • 10,18€
  • -0,39%
  • 4,45€
  • 0,00%
  • 7,42€
  • 0,00%
Análisis Técnico

Molt bon dia, senyor José María. M'agradaria que parlés una mica sobre Puma després de les últimes notícies sobre el contracte a Neymar i la possible marxa de Messi. Seria un bon moment per entrar-hi? Una salutació i gràcies. C.L.

Estimat lector, bona tarda. Puma és un valor d'allò més interessant en aquest moment. Recentment ha deixat enrere un lateral de fa mesos i després de recolzar-s'hi de nou (throw back) aquest sembla haver posat la directa cap a la resistència que té als màxims anuals, i històrics dels 84,30 euros. I per damunt, com segur que ja sap, es trobaria en pujada lliure absolut. Un títol alcista sense cap mena de dubte amb un clar ‘momentum’ alcista. Gràcies a vostè, una salutació.

puma250920
Gráfico diario de Puma

Bon dia José María i moltes gràcies per l'ajuda que ens presta als petits accionistes. La meva pregunta és sobre dos valors. D'una banda, Sacyr, perquè tinc la impressió que està formant des de juny un triangle ascendent, amb més tocs per la part baixa que per la part alta. Com ho veu? Quines resistències presenta? I l'altre valor és Técnicas Reunidas; penso que és un valor baixista, molt perillós. No sé què n'opina vostè… Una salutació i moltes gràcies. R.fm.

Benvolgut inversor, bona tarda. Sacyr sembla estar donant forma a un triangle simètric, d'implicacions alcistes per al preu. Encara que em quedo amb el fet que aquest està aguantant molt millor que el conjunt del mercat. Són molts els valors que són a prop dels mínims de l'any i fins i tot per sota i els títols de la constructora estan sabent aguantar el tipus millor que els altres. Veurem si al final és capaç de trencar a l'alça el triangle, i sobretot de tancar el buit baixista setmanal dels 2,18 euros. Buit que s'ha emplenat parcialment, però que no s'ha tancat o cosa que és el mateix anul·lat.

cyr250920
Gráfico semanal de Sacyr

Quant a Técnicas Reunidas, el convido a llegir aquí la recent anàlisi que hem fet sobre el conglomerat industrial. El títol està en caiguda lliure absoluta des del moment en què va perforar a la baixa l'important suport dels deu euros. I ara, rebots a part, és un valor per a mirar-se'l de lluny. En la mesura en què no tinguem alguna figura de retorn en termes de mitjà termini, me n'oblidaria totalment. Gràcies a vostè, una salutació.

tre250920
Gráfico semanal de Técnicas Reunidas

Bon dia, tinc comprades accions d'IAG a 2,75 euros. Creu que després de l'ampliació de capital l'acció recuperarà força? En d'altres casos, anys enrere, hem vist una reacció positiva dels mercats a ampliacions similars. Gràcies. Salutacions. P.E.

Estimat lector, bona tarda. Cada ampliació de capital és un món, però sí que és cert que l'experiència ens diu que aquestes solen anar de més a menys a causa de la forta especulació amb els drets, que en el cas d'IAG ha estat màxima. Quant a l'evolució del títol a futur, ja és un altre tema. IAG és, com no es pot ser d'una altra manera, molt baixista. La veritat és que el suport decreixent dels últims mesos s'ha perforat, però el gràfic mana i aquest presenta impecables màxims i mínims decreixents i així no es pot pujar. O cosa que és el mateix, mentre no tinguem un primer màxim creixent, o cosa que és el mateix, que salti per sobre dels 1,69 euros, no tindrem el més mínim senyal de fortalesa dels títols de l'aerolínia. IAG farà un gir, probablement quan ho faci tot el sector relacionat amb el turisme i amb els viatges. Ni abans ni després. Gràcies a vostè, una salutació.

iag250920
Gráfico semanal de IAG

Bon dia, la meva consulta és sobre PharmaMar. Ha baixat bastant des de màxims. Quin suport o suports veu importants on puguin frenar les caigudes? Moltes gràcies. Salutacions. F.gp.

Benvolgut inversor, bona tarda. No estic d'acord amb el que vostè em comenta. Va baixar un 43% des dels màxims anuals (138) fins als mínims de principis de setembre. Però ha recuperat molt a l'últim rebot i sembla haver posat rumb als màxims de l'any. Llegeixi aquí l'anàlisi tècnica que aquest dijous vam fer sobre la companyia biotecnològica PharmaMar. De totes maneres, ha de saber que els preus mai no pugen als mercats pels segles dels segles. Tota gran pujada ha de ser corregida/ajustada proporcionalment per poder continuar escalant posicions en el futur. I l'última correcció no és res, una simple gota en l'oceà alcista de fons. Acció-fase de reacció, no ho oblidi mai. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

phm250920
Gráfico diario de PharmaMar

Hola, José María. Què li sembla Amadeus comprades a 47,50 euros pensant en el llarg termini? O creu que pot tornar a mínims de nou? Vaig entrar en el valor convençut que era una clara opció de compra a llarg termini, però ja començo a tenir-ne dubtes. Quins suports i resistències hauria de vigilar? Moltes gràcies per aquesta secció que mai no em perdo. Una salutació.

Estimat lector, bona tarda. Veurem si almenys, malgrat les últimes caigudes, Amadeus és capaç de respectar la directriu alcista de curt termini, la que uneix els mínims creixents des de la zona de mínims anuals. Diguem que l'única cosa a què aferrar-nos en aquest moment és al fet que respecti els últims mínims creixents. O cosa que és el mateix, si volem tenir l'esperança que ja hem vist el pitjor per a aquest títol, seria bo que per cap concepte no es perforés el suport que tenim a l'últim mínim de reacció, els mínims d'agost de 40,70 euros. Com a nivells de resistència tenim els 51,50 (últim màxim decreixent) i sobretot el buit baixista setmanal dels 56 euros. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

ams250920
Gráfico semanal de Amadeus

Bona tarda, Sr. Rodríguez. Agrairia que analitzés Solaria i Talgo. Dos valors pels quals pregunta poc la gent. Amb el primer hi guanyo més d'un 50% i amb el segon hi perdo un 30% i no sé si assumir pèrdues per la possibilitat que continuï caient. Gràcies i salutacions. E. SD.

Benvolgut inversor, bona tarda. Solaria és dels valors més alcistes del nostre mercat, malgrat les caigudes de les últimes sessions/setmanes. És un clar mantenir. Però aquells que hi vulguin entrar només haurien de plantejar-s'ho si el preu decidís en algun moment buscar de nou la directriu alcista de llarg termini que en el moment actual passa pels deu euros. I com a resistència més important tenim els màxims històrics dels 24,27 euros.

slr250920
Gráfico mensual de Solaria

Pel que fa a Talgo, està atacant el suport que presenta als mínims històrics en els 3,31 euros (els mínims de 2016). I per sota es col·locaria en caiguda lliure absoluta, o cosa que és el mateix sense suports de cap mena. Veurem en què queda el tancament de l'espelma setmanal, però tot apunta al fet que es podria acabar confirmant la perforació dels mínims històrics en espelmes setmanals, la mateixa situació per la qual està passant en aquest moment Técnicas Reunidas. Gràcies a vostè, una salutació.

tlgo250920
Gráfico semanal de Talgo

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador