lupacb

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Grifols, Airbus, IAG, Ercros, ACS, Ezentis, Ence i Repsol.

  • 162,22€
  • -0,31%
  • 3,46€
  • 2,30%
  • 8,38€
  • -3,26%

IAG

  • 2,06€
  • 0,49%
  • 15,01€
  • -0,23%
Análisis Técnico

Hola! M'agradaria saber què opineu sobre Grifols, crec que l'anàlisi fonamental és bo i no obstant això l'acció no acaba d'arrencar. Enhorabona per la vostra feina. Moltes gràcies. J.O.

Estimat lector, bona tarda. Com segur ja sap, un servidor és analista tècnic i per tant no em ficaré en els fonamentals de la companyia. Dit això, Grifols continua sent alcista en termes de llarg termini malgrat les importants caigudes dels últims mesos. De fet, tenim el títol a la base (suport) del canal alcista de llarg termini, amb uns nivells de sobrevenda setmanals i mensuals que llancen lectures extremes. El que vol dir que, en condicions normals, si cal llançar-se a la piscina en aquest títol hauria de ser a l'entorn dels nivells actuals de preu. Perquè a la base d'un canal en tot cas s'hi compra, però no s'hi ven. Moltes gràcies, una salutació.

grf230920
Gráfico mensual de Grifols

Bon dia, Sr. José María. Moltes gràcies per la seva ajuda permanent a l'inversor. Les seves anàlisis sempre són de gran utilitat. En aquesta ocasió volia preguntar-li per Airbus i IAG, que se'ns han desplomat de nou. Remuntaran algun dia? Moltes gràcies pels seus consells. Una abraçada des d'Albacete. F.st.

Benvolgut inversor, bona tarda. Doncs sí, la ‘fuetada’ a la baixa amb el qual han despertat les borses del Vell Continent ha portat molts dels títols a perforar importants suports de curt termini. I el cas d'IAG, immers en plena ampliació de capital i per tant molt més sensible i objecte de l'especulació via drets, no seria menys. El problema és que de IAG no hi ha gaire a dir, ja que s'ha emportat per davant el suport decreixent que unia els mínims decreixents dels últims mesos i per tant tornem a tenir impecables màxims i mínims decreixents. I així és impossible que pugi. El gràfic no hi ha per on agafar-lo ara mateix. De fet, ja no s'observa cap suport fins a la zona de mínim de 2011, en els aprox. 0,77-0,80 euros, tot i que això no vol dir que necessàriament hagi de caure fins aquí.

iag230920
Gráfico semanal de IAG

Quant a Airbus, ha estat perforar la recta suport de curt termini i desplomar-se. Té un suport important a la zona dels 60 euros i per sota ja no hi ha res realment important fins a la zona dels 48 euros: els mínims de març i de maig. Per dalt, pel costat de les resistències, la més important en aquest moment es troba al buit baixista dels 85,70 euros. ‘Gap’ emplenat íntegrament durant el rebot de juny, però no tancat. Remuntaran algun dia? És clar que sí. Res no cau pels segles dels segles. Però el que ens estan dient els gràfics és que, mentre no tinguem cap figura de retorn, les actuals fases correctives continuen intactes. I les alces, a vegades molt violentes, són simples rebots i res més. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

air230920
Gráfico diario de Airbus

Bon dia, José María. És hora d'invertir en Ercros, o on podem posar l'entrada? I en ACS? Gràcies. F.mg.

Estimat lector, bona tarda. Ercros és un títol que ara mateix no em diu res. Encara que tal com està el mercat, almenys no ha perforat el suport que presenta als mínims anuals (1,374), que no és poca cosa. Del que es dedueix que si cal entrar en aquest valor, l'ideal seria fer-ho en els nivells de preu més pròxims possibles a aquest suport amb ‘stop loss’ per sota. Per dalt, com a zona de resistència més important, tenim el rang dels 2,80-2,85 euros. Diguem que la clau és que no perfori els mínims de març.

ecr230920
Gráfico semanal de Ercros

Quant a ACS, veurem en què queda el tancament de l'espelma setmanal. Però no m'agrada. Està donant forma a un ‘cap i espatlles’ que, si es compleix, hauria de portar-lo com a mínim a la zona de suport dels aproximadament 15-15,80 euros. On presenta un buit alcista setmanal que no s'ha arribat a emplenar. La figura d'implicacions baixistes és aquí i tret que falli (res és infal·lible en els mercats) pinten bastos a curt termini. Gràcies a vostè, una salutació.

acs230920
Gráfico semanal de ACS

Bon dia, Don José María. Voldria saber la seva opinió sobre l'evolució a curt termini d'Ezentis i d'Ence. Moltes gràcies. A.B.

Benvolgut lector, bona tarda. D'Ezentis s'ha escrit molt sobre recomanacions de compra que li donen objectius molt superiors, però el preu (que és l'única cosa que importa) no diu el mateix. O millor dit, malgrat el rebot dels últims mesos continua sent un títol impecablement baixista en el que al mitjà i llarg termini es refereix. És més, a molt curt termini sembla estar donant forma a un altre petit ‘cap i espatlles’ que el pot acabar portant de nou als mínims anuals i històrics, els 0,1770 euros. Per dalt, pel costat de les resistències, són moltes les zones de control que conflueixen dins del rang de preus comprès entre els 0,39-0,43 euros. Sincerament, és un títol que no tocaria avui dia. Simplement, continua sent baixista.

eze230920
Gráfico semanal de Ezentis

Quant a Ence, segueix dins del canal baixista. La part alta del canal, per definició resistència, és impecable. Per no parlar de l'“enrampada” que va experimentar el títol al buit baixista setmanal de març. Buit que es va emplenar íntegrament en diverses ocasions però que no es va arribar a tancar, o cosa que és el mateix anul·lar. Sembla evident que mentre no sigui capaç de saltar amb comoditat i en espelmes setmanals per sobre del canal baixista no tindrem el més mínim senyal de fortalesa real més enllà dels típics rebots que a vegades es produeixen (fases de reacció). Gràcies a vostè, una salutació.

enc230920
Gráfico semanal de Ence

Bon dia José María, tinc Repsol a 8,45 euros i he pensat a vendre atès que té tendència baixista. Volia saber, com les veu per al curt-mitjà termini? Millor assumir pèrdues o què faig? Gràcies. G.GC.

Estimat inversor, bona tarda. L'única cosa bona de Repsol, per dir alguna cosa, és que de moment no ha perforat l'important suport que té en els mínims de març (5,58). Que tal com està el mercat no és poca cosa. De fet, molts dels ‘blue chips’ del nostre mercat han perforat clarament els mínims de març, entre altres, Santander, BBVA, Telefónica, etcètera. És més, ara mateix l'equació rendibilitat-risc es fa òptima pel costat llarg o alcista en els nivells de preu més pròxims possibles als mínims anuals i sempre que no els perfori. Gràcies a vostè, una salutació.

rep230920
Gráfico semanal de Repsol

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador