consultorio-1

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Nextil, Audax Renovables, Grup San José, BBVA, Meliá Hotels, Ence, ACS i DIA.

  • 9,78€
  • 0,53%
  • 2,66€
  • 3,10%
Análisis Técnico

Bon dia, José María. Em podríeu analitzar Nextil, Audax Renovables i Grup San José a curt i mitjà termini? Amb els seus suports i resistències. Salutacions cordials. S.

Estimat lector, bona tarda. Nextil, antiga Dogi, és un títol que avui dia no interessa en absolut. O almenys no en la mesura en què continuem tenint màxims i mínims decreixents, perquè aquesta no és la manera de pujar. Si calgués intentar-ho a l'alça per a ‘trading’ només ens ho plantejaríem a la potencial zona de suport dels 0,45 euros aproximadament, per on passa en aquest moment el suport decreixent. I no pot descartar-se, fins i tot, una caiguda cap a l'important suport dels 0,39 euros, abans resistència (throw back). Com a zona de resistència més important en aquest moment tenim l'últim buit baixista setmanal dels 0,70 euros. Resumint, tècnicament no observo cap senyal en aquest moment, més aviat tot el contrari, que em convidi a prendre posicions en la companyia fabricant de teixits i peces tèxtils

nextil290420
Gráfico semanal de Nextil

D'Audax Renovables no hi ha gaire cosa a dir que no hàgim dit abans, perquè és un valor pel qual ens pregunten amb molta freqüència; és estranya la setmana que no l'analitzem. Diguem que és un títol que no em desagrada en absolut. Perquè tot indica que les últimes caigudes encaixen a la perfecció dins del que és un doble 'throw back' cap a la part superior de l'antic canal lateral-alcista. De manera que la zona que va actuar com a resistència, ara ho ha fet com a suport. Resumint, es diria que en la mesura en què no es perfori el suport horitzontal dels 1,17-1,22 euros, el biaix de 'trading', en el pitjor dels casos, seria lateral. En el més curt termini, el títol s'està acostant a la resistència que li confereix l'últim buit baixista setmanal de mitjan març, els 2,23 euros.

audax290420
Gráfico semanal de Audax Renovables

Finalment, quant a Grup San José, almenys tenim una zona clara de suport (que no és poca cosa) des de la qual està rebotant: els 2,80 euros. I com a resistència, en línia amb el 90% dels títols del mercat, l'últim buit baixista setmanal, els cinc euros. Les zones de control per dalt i per baix estan molt allunyades dels preus actuals, però l'estratègia ideal passaria per intentar obrir llargs en correccions i en els nivells de preu més pròxims possibles al suport dels 2,80 euros. I sempre que aquest no es perfori en preus de tancament. Una salutació.

jose290420
Gráfico semanal de Grupo San José

Bona tarda, tinc comprades accions de BBVA a 3,90 euros i em plantejo fer mitjana, tot i que sé que m'ho desaconsellareu. La meva estratègia és a llarg termini. A quin preu creieu que seria raonable entrar-hi? També m'interessaria Meliá Hotels, creieu que pot fer fallida la companyia? Gràcies. C. c.

Benvolguda inversora, bona tarda. No és que no sigui partidari de fer mitjanes. Ho sóc de fer mitjanes a la baixa, perquè això és senyal que estem en un valor en tendència baixista. Però no li veig cap problema quan es tracta de fer una mitjana en una tendència alcista. Dit això, tenim els títols de BBVA superant a l'alça un triangle (màxims decreixents i mínims creixents). El que vol dir que el rebot pot tenir continuïtat, amb les seves correccions contra tendència, cap a cotes més altes. Així, el preu presenta importants resistències en els buits baixistes dels 3,35 euros i per damunt el dels 3,80 euros. I com a principal suport tenim els mínims de març als 2,42 euros.

bbva290420
Gráfico diario de BBVA

Quant a Meliá Hotels, no hi ha gaire cosa a dir; igual que per exemple IAG, les zones de control per baix (suport) i per dalt (resistència) queden molt allunyades dels preus actuals. El títol segueix en fase de rebot o fase de reacció, amb un important suport en el buit alcista dels 3,19 euros i com a resistències tenim els 4,79 euros i per damunt el buit baixista setmanal dels 5,46 euros. Sent la resistència més important els 6,90 euros, abans important suport. Gràcies a vós, una salutació.

melia290420
Gráfico semanal de Meliá Hotels

Bon dia, Sr. José María. Creieu que és bon moment per obrir posicions llargues en Ence i ACS pensant en el mitjà i llarg termini? Moltes gràcies per les vostres encertades anàlisis en aquests temps de màxima incertesa. F.BC.

Estimat lector, bona tarda. Ence el vam analitzar aquest dimarts (llegiu-ho aquí) i a falta de conèixer el tancament de l'espelma mensual aquest dijous, la veritat és que com dèiem a l'anàlisi, no em disgusta el que veig. Sobretot, perquè dilatacions puntuals apart, el preu estaria aguantant a la directriu alcista. I ara cal veure si serà capaç de deixar enrere el canal baixista per on s'ha estat desplaçant el preu des que va començar la correcció.

ence290420
Gráfico mensual de Ence

ACS també el vam analitzar (feu-hi una ullada) però després d'una pujada pròxima al 100%, no té cap sentit pujar al tren de les compres, perquè seria fer tard. Una altra cosa seria fer-ho en fase d'ajust de tota la pujada des dels mínims de març, sent els 17 euros (buit alcista) una zona de suport molt interessant. Moltes gràcies a vós i molt amable per les vostres paraules.

acs290420
Gráfico semanal de ACS

Bon dia, la meva pregunta és sobre un de valors estrella en aquest moment, DIA. Aspecte tècnic, suports i resistències si us plau. Gràcies. J.P.

Benvolgut inversor, bona tarda. Efectivament, DIA és un valor que s'està veient afectat positivament per la crisi del coronavirus. En realitat, és tot el sector de l'alimentació que se n'ha beneficiat. Dit això, DIA continua sent baixista en termes de mitjà i de llarg termini, no us enganyeu. Però això no vol dir que no pugui continuar tenint un bon comportament bé durant les pròximes setmanes. El problema a molt curt termini és que el preu cotitza a mig camí entre el suport dels 0,10 euros (abans resistència) i la resistència dels 0,15 euros (buit baixista). O cosa que és el mateix, en teoria una caiguda cap a la zona dels 0,10 euros hauria d'interpretar-se com una oportunitat per a intentar-ho de nou a l'alça. Encara que la superació dels 0,15 euros en preus de tancament també seria un interessant senyal de fortalesa, avantsala del que pot ser un nou tram alcista amb objectiu de pujada a la resistència dels 0,295 euros. En qualsevol cas, és un valor interessant en el curt termini. Gràcies a vós, una salutació.

dia2904202
Gráfico diario de DIA

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador