ep archivo   edificio la vela de bbva iluminada de verde
BBVA - Archivo

Des dels mínims de finals de novembre els títols de l'entitat basca han arribat a rebotar un 13% i han marcat un màxim als 5,287 euros. Cosa que ha servit per emplenar íntegrament el buit baixista de la sessió del 26 de novembre.

  • 9,90€
  • 1,81%
Análisis Técnico
S1
4.67
S2
5.23
R1
5.50
R2
5.50
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

Un gap baixista és un espai que deixa el preu que es produeix quan l'oferta és molt més alta que la demanda i per tant, quan el subjacent en qüestió comença a cotitzar, aquest ho fa molt per sota del preu de tancament de la sessió anterior. Els buits poden ser tant alcistes com a baixistes. Un buit baixista té connotacions de debilitat i automàticament aquest buit es converteix en l'ordre de prou pèrdues per a qualsevol posició curta (o baixista) sobre el subjacent en qüestió.

I això és el que tenim en els títols de BBVA. Un rebot que ha portat el valor a emplenar íntegrament, que no tancar (anul·lar) el buit baixista de la sessió del 26 de novembre als 5,23 euros. El preu va arribar a cotitzar per sobre durant l'últim rebot, però mai no va tancar per sobre. Cosa que per altra banda és típica en les fortes correccions que de vegades es produeix als mercats. De la qual cosa es dedueix que, només tancant aquest buit, tindrem un primer senyal de fortalesa real dins l'actual fase correctiva en què el títol ha arribat a perdre una quarta part del seu valor des dels màxims anuals de principis de novembre.

A curt termini els suports més importants en aquest moment es troben als 5 euros i per sota els mínims de novembre als 4,667 euros. Mentre que pel costat de les resistències tenim el gap baixista al qual abans hem fet referència i per sobre els 5,50 euros (els mínims de finals d'octubre).

bbva131221
Evolució diaria de BBVA durant l'últim any
contador