bancos espanoles

De tots n’és sabut que sense els bancs és impossible que els índexs europeus escalin posicions i en què més es nota el seu pes específic és en el nostre I’IBEX 35. Durant molt de temps l'índex s'ha vist llastrat pel mal comportament d'aquest sector, però des que va començar a recuperar posicions amb alegria (finals de juny/principis de juliol de 2016) ho està fent millor que els nostres veïns europeus. I com a mostra un botó: l'IBEX 35 puja un 17% a l’any vs. 12% del DAX o el 9% de l'Euro Stoxx 50. Així, en poc més de cinc mesos, tenim pujades espectaculars: Banc Sabadell (+42%), CaixaBank (+36%), Banco Santander (+21%) i BBVA ( +18%), entre d'altres.

  • 4,66€
  • 1,98%
  • 10,08€
  • 2,39%
  • 4,90€
  • 0,64%

Així, passem a analitzar l'aspecte tècnic de l'índex dels bancs europeus i també el dels dos grans bancs del nostre país:

Sectorial de bancs europeus (SX7E)

Com es pot observar en el gràfic diari ens trobem un cop més en un moment de mercat molt interessant, ja que els mínims d'aquest dijous coincideixen amb la impecable directriu alcista des dels mínims de l'estiu passat. De fet, són ja cinc els punts de recolzament en aquesta recta de suport. A més, els mínims de la setmana coincideixen amb els màxims de l'impuls alcista previ, els alts de març. O dit amb altres paraules, a mesura que l'índex no perfori la zona de suport dels 128 punts, entendrem que es donen les condicions per apostar per un nou moviment a l'alça per al conjunt dels bancs europeus i, per tant, per a les borses.

Gràfic diari - Índex sectorial de bancs

Banc Santander

Les caigudes de les últimes sessions no s'han deteriorat gens ni mica (de moment) la impecable tendència alcista del títol des dels mínims de l'estiu passat. De fet, el preu es troba encaixat dins d'un impecable canal alcista. A més podem observar com el buit alcista de la sessió del 24 d'abril, als 5,62 euros, s'ha emplenat (però no tancat), cosa que és un senyal de fortalesa que cal tenir en compte. Per sobre, pel que fa a les resistències, tenim el buit baixista de la sessió del 18 de maig als 5,96 euros. El que succeeixi abans, el tancament del buit alcista o el del buit baixista serà el que ens anticipi el proper moviment en tendència de l'entitat càntabra i, per tant, de l'IBEX 35. Vagi per davant que sempre haurem d’apostar sobretot per la tendència primària d'aquest moment, que a dia d'avui és alcista. Cosa que vol dir que les caigudes de les últimes setmanes, rebotant des de la base del canal alcista, haurien de ser enteses com una nova oportunitat per pujar al tren de les compres. Això sí, sempre que no tanqui per sota dels 5,6 euros.

Gràfic diari - Banc Santander

BBVA

La gran figura de volta setmanal de l'entitat basca, que es va confirmar per sobre dels 6,5 euros, segueix el seu curs. És més, les caigudes de les últimes setmanes han servit per omplir (però no tancar) el buit alcista setmanal dels 7,09 euros. De fet, es podria dir que a mesura que no es tanqui, no tindrem cap senyal de debilitat seriosa dins de l'actual estructura de preus. I, per tant, hem d'entendre les últimes caigudes com un simple ajust de les pujades prèvies abans de reestructurar-se de nou a l'alça amb objectiu en els màxims de 2015, als 8,7 euros.

Gràfic setmanal - BBVA

Noticias relacionadas

contador