apple depasse les attentes de wall street avec ses iphones

Des dels màxims anuals i històrics de principis de setembre els títols de la major companyia del món per capitalització acumulen un descens del 13%, xifra que situa relativament a prop de nivells de suports importants.

  • 170,86$
  • -1,41%
Análisis Técnico
S1
135
S2
147.47
R1
157
R2
157
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

També coneguda com l'MM200 (200 DMA en anglès) és un indicador tècnic que s'utilitza per identificar tendències a llarg termini. Bàsicament, és una mitjana que sol funcionar bastant bé com un indicador de tendència, de manera que ens acaba de dir que un subjacent (el que sigui) es troba en una tendència alcista de fons quan la sèrie de preus cotitza per sobre d'aquesta. I en una tendència baixista quan cotitza per sota. La mitjana es calcula sumant els preus de tancament de les últimes 200 observacions del subjacent en qüestió i dividint el resultat per 200.

L'experiència m'ha demostrat en nombroses ocasions que aquest indicador pot generar senyals erràtics (soroll) tant a l'alça com a la baixa. En altres actua molt bé com a suport o resistència segons sigui el cas. Diguem que és un indicador que està bé per donar-nos una informació ràpida sobre quina és la tendència de fons del subjacent que volem analitzar. Però aquesta no és infal·lible, en absolut.

I això és el que podem veure en Apple, una correcció en els últims temps que, després d'un retrocés temporal de manual en el suport creixent (ara resistència) dels 147,50 dòlars, s'està accelerant i eli col·loca relativament a prop del suport que té als 135-136 dòlars, que és per on passa en aquest moment l'MM200. Entorn a aquests nivells de preu Apple tornaria a posar-se interessant un cop més.

aapl131021
Gràfic diari d'Apple
contador