• Preveu que l'exercici 2018 estarà afectat per l'efecte negatiu de les divises
  • Els títols de l'operadora baixen fins als 8,02 euros
alvarez pallete telefonica mwc 18
TELEFONICA

Les accions de Telefónica cauen un 1,1%, fins a 8,02 euros, després que els experts de Barclays hagin retallat la seva valoració fins a 9 euros des dels anteriors 9,30 euros per títol.

  • 4,01€
  • 1,21%

El banc britànic ha reiterat el consell de 'mantenir' el valor, per al qual encara anticipa un potencial alcista del 12% respecte al preu actual de mercat. La retallada de valoració es produeix, perquè ha reduït la previsió per als ingressos i el benefici operatiu (OIBDA) per al període 2018-2020, a causa de l’"efecte negatiu del tipus de canvi".

Barclays considera positiva l'estratègia al Brasil, on Telefónica vol convertir-se en el líder del mercat de fibra òptica. "Això és positiu, pel fet que l'economia i la regulació són atractives", explica l'entitat britànica.

"A Alemanya", afegeix, "Telefónica hauria de reduir la integració de la seva xarxa mòbil i reduir la bretxa amb els seus competidors. Tot això podria ser realitzat amb nivells de capex (inversions) continguts (15% dels ingressos), cosa que estimularà el creixement futur".

PUGEN ELS BAIXISTES

D'altra banda, Telefónica és una de les companyies que més ha vist créixer els inversors baixistes entre el seu accionariat. En concret, la companyia de telecomunicacions compta amb un 1,09% de posicions curtes (a data de 16 de març) pel que fa al 0,71% de fa quinze dies, segons les dades registrades a la Comissió Nacional del Mercat de valors (CNMV).

Pel que fa a anàlisi tècnica, el valor ha aconseguit rebotar des dels mínims de desembre de 2016 als 7,28 euros, l'origen de l'últim gran impuls alcista. Però "per poder tenir la confirmació definitiva que alguna cosa està canviant, li exigirem que confirmi per sobre de l’important resistència que presenta a l'últim màxim decreixent (8,6 euros)", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador