• També ha acomiadat el seu director financer després de llançar dos advertiments de beneficis
  • Bankinter ha retallat la seva recomanació fins a vendre des de comprar
markus tacke ceo siemens gamesa

El càstig borsari per a Siemens Gamesa no s'atura. Després de caure més del 4% a borsa divendres passat, quan va anunciar l'acomiadament del seu director financer, aquest dilluns els seus títols es deixen un 2% i cauen fins a 11,04 euros. Durant els últims dotze mesos, s'ha desplomat un 49%.

  • 18,05€
  • 0,00%

Els analistes han perdut la confiança en la companyia després de llançar dos advertiments de beneficis durant els últims mesos. Per exemple, els experts de Bankinter han reduït la seva recomanació fins a 'vendre' des de 'comprar' i han situat la valoració de les seves accions 'en revisió'.

"Veiem especialment decebedor el retard de la presentació del Pla Estratègic (fins a mitjans de febrer), ja que elimina el possible catalitzador que podia presentar la companyia en el curt termini", assenyalen. Aquesta empresa també espera "debilitat" en els resultats trimestrals que presentarà el grup el proper 6 de novembre, junts amb les previsions per a l'exercici fiscal 2018.

Bankinter espera per 2018 "caiguda d'ingressos i benefici net davant la pobra evolució de la cartera de comandes durant aquest any i pels costos d'integració". Aquests experts recorden que "durant passades presentacions la companyia afirmava que avançava satisfactòriament en la integració (sinergies esperades de 230 milions d'euros) però els últims esdeveniments ens fan dubtar sobre això".

"En definitiva", conclouen, "la incertesa deslligada per aquests canvis inesperats i la manca de visibilitat ens porten a revisar la nostra recomanació de 'comprar' fins a 'vendre'".

Per la seva banda, els experts d'AlphaValue han reduït la seva recomanació a 'sobreponderar' (afegir en cartera) de 'comprar' i han retallat la valoració de les seves accions un 19%, fins a 13,50 euros per títol des dels anteriors 16,70 euros. "Tot i la sòlida posició al mercat, la preocupació se centra en el procés d'integració després de la fusió de les dues companyies i l'evolució operativa que espera", assenyalen.

Pel que fa a anàlisi tècnica, José María Rodríguez, expert de 'Bolsamanía', destaca que perforar els mínims de setembre, situats als 10,65 euros, "no descartem un ràpid moviment cap al suport dels 9 euros, restant així tota la pujada des de principis de 2016".

Noticias relacionadas

contador