• JPMorgan reitera la recomanació de "sobreponderar"
  • Sus títulos suben un 2,7%, hasta 23,24 euros, y lideran las subidas en el Ibex
cbgrifols

JPMorgan segueix mirant Grifols amb bons ulls. Creu que la companyia de Barcelona seguirà beneficiant-se de la millora del mercat de la immunoglobulina (IG) després que els seus competidors CSL i Shire hagin millorat les seves previsions en aquest àrea.

  • 8,39€
  • 3,71%

Després d'aquest increment de valoració, Grifols encara presenta un potencial del 10% i aconseguiria un valor en borsa superior als 15.000 milions d'euros, segons aquesta valoració. "Creiem que a través de la seva filial Biosciences pot beneficiar-se del creixement d’IG", expliquen els analistes de la firma nord-americana.

Des de JPMorgan es reiteren en la seva visió sobre la farmacèutica catalana i consideren que és una acció a “sobreponderar”, és a dir, incrementar el pes de l'acció enfront de l'índex de referència en una cartera diversificada. En la seva opinió, el mercat infravalora el potencial de creixement dels beneficis del negoci de Biosciences, cosa que pot quedar patent quan l'empresa presenti els seus resultats del primer trimestre.

Entre els motius per mantenir-se així de positiu es troba també l'acceleració als canvis de perímetre del grup. "Hem reflectit també el primerenc tancament de la compra de Hologic (a l'inici de 2017) i el refinançament del deute també abans del previst", afegeix el banc.

Aquesta mateixa setmana, el fons d'inversió Jupiter Fund Management ha declarat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que controla una participació del 3% al capital de Grifols, que compta, a més, entre els seus accionistes amb altres fons rellevants, com a Capital Research and Management Company (4,95%), Blackrock (3%), Oppenheimer (3%) i Fidelity (1,9%).

El benefici net de Grifols va augmentar un 2,5% el 2016 respecte a 2015, fins a aconseguir 545,5 milions d'euros. La xifra de negoci va pujar gairebé un 3%, fins a 4.050 milions d'euros. La Divisió Bioscience, que engloba el negoci de proteïnes plasmàtiques, es va mantenir com la principal línia de creixement de la companyia en 2016, amb uns ingressos de 3.228,3 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador