ep pis pisos habitatge habitatges casa cases lloguer compra hipoteca
Pis, pisos, habitatge, habitatges, casa, cases, lloguer, compra, hipotecaEUROPA PRESS

BBVA veu més risc en un triomf de l'extrema dreta --defensora del proteccionisme-- en les eleccions franceses d'aquest any que en el Brexit respecte a les perspectives del sector immobiliari català, segons un informe de BBVA Research.

El 2015, solament un 0,9% dels habitatges venuts a Catalunya van ser adquirits per anglesos, mentre que els francesos van tenir un pes del 25%, ha exposat el banc en un comunicat aquest dijous.

Les dades del 2016 indiquen que el mercat immobiliari català creix per sobre de la mitjana espanyola

Les dades del 2016 indiquen que el mercat immobiliari català creix per sobre de la mitjana espanyola tant en vendes (23%, enfront del 13,9% nacional) com en construcció (amb un 39,7% més de visats enfront d'un 28,9%) i en preus (4,6%, enfront d'un 1,9%).

Barcelona és la província catalana que creix a major ritme, tant en vendes (+25,3%) com en construcció (+44,8%) i en augment de preus (+6,2%).

BBVA també ha destacat la demanda per part d'estrangers a Catalunya, que va ser del 15,8% del total de vendes el 2016 amb un creixement del 16%, destacant Girona, on el 31% de les vendes d'habitatges van ser a estrangers.

contador